Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Cem Küçük emeklilere kök maaş krizi hakkında kötü haber verdi

Cem Küçük emeklilere kök maaş krizi hakkında kötü haber verdi

Gazeteci Cem Küçük, canlı yayında emekli maaşlarındaki kök maaş krizine dikkat çekti. Asgari ücreti bilerek, emeklilere kötü haber verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cem Küçük emeklilere kök maaş krizi hakkında kötü haber verdi
KAYNAK: Haber Merkezi

Asgari ücretin 17,002 TL olarak belirlenmesi sonrasında, memur ve memur emeklilerine yapılan zam oranlarıyla ilgili beklentiler arttı. 3 Ocak'ta TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına neredeyse %50'lik bir zam yapılacağını gösterdi.

Ancak, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için bu oran %37,5 olarak kaldı. Bu durum üzerine, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının da %50'ye yaklaştırılacağı iddia ediliyor. Şimdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklama merakla bekleniyor. Gazeteci Cem Küçük, artan enflasyon rakamlarına dikkat çekerek en düşük emekli maaşı için bir rakam öne sürdü.

Emekli Maaşlarında Kök Maaş Krizi Çözümsüz

Kök maaş sorununun hala çözülmediğini belirten Küçük, "Memur emeklilerine neredeyse %50'lik bir zam yapıldı. Memurlar ve asgari ücrete de benzer bir zam yapıldı, ancak SSK ve Bağ-Kur emeklileri %37,5'te kaldı. Özellikle kök maaş sorunu hala çözülmedi. Şunu net bir şekilde ifade etmek gerekirse, en düşük maaş alanların durumu için kök maaşın düzeltilerek en az 11,500 ila 12,000 TL seviyelerine getirilmesi gerekiyor." dedi.

Küçük, "Diğer SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının da %50'ye yakın artırılması gerekiyor ki adil bir düzen sağlansın. Biz sürekli vurguluyoruz; seçimlerden önce veya sonra, adalet olmalı. Adalet açısından da bu düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Son bir yılda özellikle en düşük maaş alan emekliler bir kez zam aldı. Ancak son bir yılda enflasyon %70'e ulaştı, gıda fiyatlarına baktığımızda ise 80-90 arasında... Eğer devleti ve TÜİK'i baz alırsak bile enflasyon oranı %75 civarında." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya 9 Ocak 2024 Hava Durumu

Antalya 9 Ocak 2024 Hava Durumu