Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bu kadarına pes doğrusu!

Bu kadarına pes doğrusu!

Asansör Sanayicileri Federasyonu Başkanı Yusuf Atik, İstanbul'da 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin, "Bu asansör değil, iş makinesidir. Asansör dünyanın en güvenilir ulaşım aracıdır" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bu kadarına pes doğrusu!

 Asansör Sanayicileri Federasyonu Başkanı Yusuf Atik, İstanbul'da 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin, "Bu asansör değil, iş makinesidir. Asansör dünyanın en güvenilir ulaşım aracıdır" dedi.

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 21'inci Grup Meslek Komitesi'nin desteğiyle Akdeniz Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayici ve İşadamları Derneği ile İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nce düzenlenen toplantıda, asansör denetimleri, uygulamadaki sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi. İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Rıdvan Kösesoy'un da katıldığı toplantıda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Sanayi Genel Müdürlüğü'nden mühendis İlyas Menderes Büyüklü, mevzuatlar ve yapılan denetimler hakkında bilgi verdi. Büyüklü, Türkiye'de asansörle iş makinelerinin zaman zaman karıştırıldığını söyledi. İstanbul'da 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan kazayı hatırlatan Büyüklü, "Kazanın meydana geldiği araç, kaldırma iletme makinesidir. Bu araç asansör yönetmeliğine de tabi değildir. Makine emniyeti yönetmeliğine tabi olan bu makinenin kullanıldığı alan inşaat olduğu için iş sağlığı ve güvenliği yasası çerçevesinde kontrollerinin yapılması zorunlu olan bir durumdur" dedi.

 

BAKIMLIYSA GÜVENLİDİR

 

Asansör kazalarının abartılmaması gerektiğini belirten Asansör Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik, "Asansörlerden hiç kimsenin korkmasına gerek yok. Asansör dünyada yapılabilecek en iyi ve sağlıklı yolculuktur. Asansörler düşmemek üzere imal edilmiş şeylerdir. Yani kötü asansör yoktur, bakımsız asansör vardır. Asansörlerin bakımı yaptırılırsa, müteahhitlerimiz de kaliteli firma seçerse sorun olmaz. Türkiye'nin asansör problemi diye bir problemi yok" diye konuştu.

 

TÜRKİYE'DE HER ŞEYE ASANSÖR DENİYOR

 

İstanbul'da meydana gelen facianın asansör ölümü olmadığını aktaran Atik, "Kazanın meydana geldiği araç asansör değil bir iş makinesidir. Zaten sepetin içinde gelip gidiyorlar. Asansör olamaz. Bu iş makinesidir. Ama biz de yukarıya çıkarıp indiren her şeye asansör deniyor. Oysa kazanın olduğu araç asansör değildir" diye konuştu. Bakanlığın denetimleri sıkılaştırmasında yarar gördüğünü de anlatan Atik, artık asansörsüz bir hayatın düşünülemeyeceğini savundu. Artık Türkiye'de 3 katlı binalarda bile asansörün zorunlu olduğunu belirten Başkan Atik, 2 katlı binalar için bile asansörün ihtiyaç olduğunu söyledi. Asansör kapılarının minimum 90 santimetre genişlikte tutulması, bir asansör ömrünün 20 ile 30 yıl arasında yenilenmesi gerektiğini belirten Atik, "İnsanlar çamaşır makinesini ve televizyonunu bu kadar süre kullanmıyor. Bu asansörlerin yeni standartlara uygun değişmesi lazım. Asansör fiyatları iddia edildiği gibi yüksek de değil. Eski binalardaki asansörlere iç kapılar gerekiyor" diye konuştu. Asansörlerde acı bir tablo olmadığını anlatan Atik, "Asansörleri yapan firmaya değil, en ucuz fiyatı kim veriyorsa, bakımını ona yaptırıyorlar" diye konuştu.Günde ortalama 20 kişinin trafik kazasında ölmesine rağmen günde ortalama 40- 50 milyon kişinin asansör kullandığını ve yılda 10- 15 ölümlü asansör kazası olduğunu belirten Atik, "Bunlar da büyük çoğunluğu asansörden ziyade bakıcının, kapıcının kişisel sebeplerinden oluyor. Bazı kazalar da montaj firmalarının nitelikli, kalifiye eleman çalıştırmamasından kaynaklanıyor" dedi.(Haber Merkezi)

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Barikatı aşamayınca halay çektiler

Barikatı aşamayınca halay çektiler