Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Genç Öğretmen Adayının Organları 4 Hastaya Umut Oldu

Genç Öğretmen Adayının Organları 4 Hastaya Umut Oldu

25 yaşındaki öğretmen adayı Melike Esen, Aydın'da yaşadığı trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşti. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Genç Öğretmen Adayının Organları 4 Hastaya Umut Oldu
MUHABİR: Kamer Durdu

Aydın'a diplomasını almak için yola çıkan 25 yaşındaki öğretmen adayı Melike Esen, geçirdiği kaza sonucu ağır yaralandı ve 13 gün süren yaşam mücadelesinin ardından beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin aldığı örnek bir kararla, genç öğretmenin organları bağışlanarak 4 hastaya umut oldu.

Kaza ve Sonrası

4 Eylül akşamı Nazilli ilçesi Karacasu-Tavas kara yolunda meydana gelen kazada, A.G. yönetimindeki kamyonet Melike Esen'in kullandığı otomobille çarpıştı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle sıkıştığı yerden çıkarılan Esen, Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak ağır yaralı olarak tedaviye alınan genç öğretmenin beyin ölümü gerçekleşti.

Organ Bağışı ve Aile Kararı

Melike Esen'in ailesi, onun anısını yaşatmak ve başka insanlara hayat vermek amacıyla organ bağışında bulunma kararı aldı. Esen'in kalbi, karaciğeri ve böbrekleri Antalya, İzmir ve Aydın'daki hastalara nakledildi. Melike Esen, Manavgat Kavaklı Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Ailesi, yaşadıkları acıyı paylaşırken, Melike'nin organ bağışı sayesinde başka hayatların kurtulmasına vesile olduğu için gurur duyduklarını belirtti.

Ağabeyinden Açıklama

Melike'nin ağabeyi Selim Cihan Seven, “2 gün önce kardeşimin beyin ölümü gerçekleşti. Hastaneden görevliler yanımıza gelerek Melike'nin organlarını bağışlayıp bağışlamayacağımızı sordular. Aile olarak tereddüt etmeden organlarını bağışladık. Böylelikle kardeşimin organları sayesinde organ bekleyen hastalar yeniden hayata tutunabilecekler. Kardeşimin organları başkalarında yaşayacak. Annem ve babam da hiç düşünmeden kabul ettiler. Kardeşim yaşamayı ve insanları çok severdi. İnanıyorum ki o da organlarının bağışlanmasını isterdi. Ben buradan tüm insanları organ bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.

Esen'in Hayali

Melike Esen’in, Manavgat’ta özel bir dershanede Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak göreve başlamayı planladığı ve bu nedenle Aydın’daki üniversitesinden diplomasını almak için yola çıktığı öğrenildi. Bu trajik olay, onun iyiliğinin başka insanlara hayat vermesiyle anlam kazandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da su seviyesi yükselen derede araç mahsur kaldı

Hatay'da su seviyesi yükselen derede araç mahsur kaldı