Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi BOTAŞ ve ASFAT'tan çevre dostu deniz temizlik gemisi projesi

BOTAŞ ve ASFAT'tan çevre dostu deniz temizlik gemisi projesi

BOTAŞ, deniz kirliliğine karşı kullanılacak temizlik ve petrol toplama gemisi için ASFAT ile işbirliği yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BOTAŞ ve ASFAT'tan çevre dostu deniz temizlik gemisi projesi
KAYNAK: AA

BOTAŞ, "Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair 5312 Sayılı Kanun" kapsamında Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale Yetki Belgesine sahip tek kamu kuruluşu olarak dikkat çekiyor. Şirketin bu yetkisi, deniz çevresinin korunması ve çevre dostu yaklaşımların uygulanması açısından büyük önem taşıyor.

BOTAŞ ve ASFAT İşbirliği

BOTAŞ, ASFAT ile yakın zamanda imzaladığı sözleşme çerçevesinde, deniz temizlik ve petrol toplama gemisinin ASFAT tarafından üretileceğini duyurdu. Bu işbirliği, BOTAŞ'ın denizlerdeki petrol kirliliği ile mücadeledeki yeteneklerini artıracak ve çevreye duyarlı operasyonlar gerçekleştirmesine olanak tanıyacak.

Geminin Fonksiyonları

Yeni üretilecek gemi, deniz yüzeyindeki petrol kirliliğini toplama, gemilerden sıvı ve katı atıkları alma, bariyer serme ve toplama, skimmer indirme ve kaldırma operasyonları gibi kritik hizmetleri sunacak. Ayrıca, gemi yangın söndürme ve yüzer depolama tankı çekme gibi önemli işlevlere de sahip olacak. Bu donanım, deniz yüzeyindeki petrolden kaynaklanan kirliliği etkin bir şekilde toplamak ve denizlerden gelen atıkları güvenli bir şekilde yönetmek için tasarlandı.

Yerli ve Milli Üretimin Desteklenmesi

BOTAŞ ve ASFAT arasındaki bu proje, yerli ve milli üretimi destekleyerek Türkiye'nin ihracat ve ekonomisine büyük katkı sağlamayı hedefliyor. Açıklamada, bu projenin tasarımındaki yeniliklerin ve deniz kirliliğine acil müdahalede sağladığı avantajların dünyada benzeri bulunmayan bir proje olduğunu vurgulandı. BOTAŞ Petrol İşletmeleri Bölge Müdürlüğü Terminali'nin, bu yenilikçi proje ile dünyanın önde gelen kıyı tesislerinden biri haline gelmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gerçekçi olmayan talepler estetik uzmanlarını bile şaşırtıyor

Gerçekçi olmayan talepler estetik uzmanlarını bile şaşırtıyor