Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Borsadaki yatırımcı sayısında hızlı düşüş

Borsadaki yatırımcı sayısında hızlı düşüş

Borsada yatırımcı sayısı 29 Aralık 2023 itibarıyla bir önceki haftaya göre 100 binin üzerinde azalarak 7.6 milyona geriledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Borsadaki yatırımcı sayısında hızlı düşüş
KAYNAK: Haber Merkezi

Hürriyet'in haberine göre Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) verilerine göre, 29 Aralık 2023 itibarıyla borsadaki pay senedi bakiyeli yatırımcı sayısı bir önceki haftaya kıyasla 833 bin 119 kişi azalarak 7.6 milyona geriledi. Aynı dönemde pay senedi değeri 10.13 trilyon TL’den 10.03 trilyon TL’ye, toplam bakiyeli yatırımcı sayısı ise 765 bin 514 kişi azalarak 10.6 milyona indi. Toplam menkul kıymet değeri de 12.57 trilyon TL’den 12.51 trilyon TL’ye düştü.

Borsadaki yatırımcı sayısında hızlı düşüş

Bu hızlı düşüşün nedenleri arasında, halka arzlardan kazanç sağlamak için borsaya giren küçük yatırımcıların, hem arzların azaldığı hem de ufak getiriler sonrasında umduklarını bulamadıklarından borsadan çıkmayı tercih etmeleri gösteriliyor. İkinci önemli neden olarak yüksek mevduat faizlerine işaret ediliyor. Uzmanlara göre, mevduattaki yüksek getiri, borsaya yeni girişleri engelliyor. Bunların yanı sıra, yılın son haftası özelinde öne çıkan bir diğer neden ise, Noel tatili nedeniyle yurt içinde kurumsal yatırımcıların işlemlerinin devreden çıkması ve dolayısıyla oldukça düşük bir işlem hacminin oluşması4.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erzincan'da Doğu Roma İmparatorluğu’na ait 866 Altın Sikke Ele Geçirildi

Erzincan'da Doğu Roma İmparatorluğu’na ait 866 Altın Sikke Ele Geçirildi