Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan açıkladı

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazetecilerle bir araya gelerek emeklilerin geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan açıkladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazetecilerle bir araya gelerek emeklilerin geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. EYT kapsamında emekli olan vatandaşların sayısının yanı sıra gelecekte kaç kişinin EYT'li olacağı sorusuna da yanıt arandı. Bakan Işıkhan, emeklilik hakkı kazananların sayısının 2 milyona yaklaştığını ve 5 yıl içinde bu sayının 2,5 milyona çıkmasını beklediklerini belirtti. Şu anda EYT kapsamında emekli olan ve çalışmaya devam eden 1 milyon vatandaş bulunuyor.

"Kök Aylık ve Emeklilerin Durumu"

Emeklilerin yaşam standartlarını artırmak adına kök aylık konusu da gündemdeydi. Bakan Işıkhan, kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin 551 emeklinin bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, sosyal hayata dair hizmetlerden yararlanmalarını sağlamak için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacaklarını belirtti.

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan açıkladı

"Emekli Destek Paketi ve Projeler"

Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yeni destek projelerinden de bahsetti. Kamu kurumlarıyla birlikte bankalar ve özel şirketlerle protokoller imzalanacağını dile getiren Işıkhan, emeklilere konaklama, ulaşım, gıda, giyim, sağlık, sosyal ve eğitim faaliyetlerinde ayrıcalıklı hizmetler sunulacağını belirtti.

"Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?"

Bayram ikramiyelerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, ikramiyelerin 3 bin liraya yükseltildiğini ve bayramdan önce ödeneceğini söyledi. Takvimlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Işıkhan, yakın zamanda resmi bir takvimin açıklanacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
26 Mayıs 2024 TV yayın akışı!

26 Mayıs 2024 TV yayın akışı!