Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Banka borçları artıyor: İcra dosyalarına 4.86 milyon yeni ek dosya!

Banka borçları artıyor: İcra dosyalarına 4.86 milyon yeni ek dosya!

Gürer, her iki kişiden birinin bankalara borçlu olduğunu belirterek, “AKP'nin ekonomik politikaları vatandaşları icra tehlikesiyle yüz yüze bırakıyor” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Banka borçları artıyor: İcra dosyalarına 4.86 milyon yeni ek dosya!
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, finansal zorluklar yaşayan vatandaşların sayısındaki artışa dikkat çekerek, borçlarını ödeyemedikleri için icra takibi başlatılan kişilerin sayısının endişe verici bir şekilde arttığını belirtti.

Gürer, bankalara ve finans kuruluşlarına olan tüketici kredisi borcu bulunan vatandaş sayısının 39 milyon 337 bin kişiye ulaştığını vurgulayarak, "Yılbaşından itibaren 15 Aralık tarihine kadar icra dairelerine başvurulan yeni dosya sayısında geçen yıla kıyasla yüzde 59'luk bir artış gözlemlendi. Bu yıl içinde icra dairelerine ulaşan yeni dosya sayısı 4 milyon 860 bin olarak kaydedildi ve toplam icra dosya sayısı 13 milyon 95 bine ulaştı" dedi.

Gürer, açıklanan verileri değerlendirerek, "Bu rakam, sadece bir yıl içinde açılan icra dosyalarının sayısıdır. Toplam icra dosya sayısı ise 13 milyonu geçmiştir. Bu istatistikler, her borçlunun neredeyse her yıl içinde en az bir kez icra süreciyle karşılaştığını göstermektedir. Bu, oldukça endişe verici bir durumdur" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Gürer, ekonomik kriz ve yaşanan hayat pahalılığının, icra süreçlerini olağanlaştırdığını belirterek, "Günümüzde hemen hemen her borçlu, kredi veya kredi kartlarına yöneliyor; ancak ödemekte zorlanınca icralık duruma düşüyor. AKP'nin ülkenin ekonomik durumunu getirdiği nokta, maalesef vatandaşları icra baskısıyla karşı karşıya bırakıyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hubble Uzay Teleskobu sıra sıra dizilmiş galaksileri görüntüledi

Hubble Uzay Teleskobu sıra sıra dizilmiş galaksileri görüntüledi