Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ayçiçek yağına dev zam!

Ayçiçek yağına dev zam!

Türkiye’de ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle fiyatlar durmak bilmiyor. Ayçiçek yağına yapılan büyük zam vatandaşların cüzdanını sarsacak boyuta ulaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ayçiçek yağına dev zam!
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye’de ekonomik kriz derinleşmeye devam ederken, fiyat artışları da hızla ivme kazanıyor. Gün geçtikçe artan enflasyon ve döviz kurlarındaki yükseliş, market raflarındaki ürünlerin fiyatlarını etkiliyor. Mazot fiyatlarının da artmasıyla birlikte, gıda ve temel ihtiyaç maddeleri vatandaşların bütçesini zorlamaya başladı.

Asgari Ücret Eriyor

Sene başında belirlenen yeni asgari ücret, sürekli artan fiyatlar karşısında eriyerek açlık sınırının altına indi. Maaşlar, enflasyon karşısında hızla değer kaybetti ve vatandaşların alım gücü giderek düştü. Temel gıdaya ve barınmaya erişimde zorluk çeken birçok kişi, yaşam mücadelesi veriyor.

Ayçiçek Yağına Rekor Zam

Son dönemde yapılan zamların en son ve en büyük hedefi Ayçiçek yağı oldu. 2022’de büyük bir tedarik sıkıntısı yaşanan Ayçiçek yağı, raflarda boşluklar ve stok tükenmeleri ile dikkat çekmişti. Şimdi ise, fiyatları yeniden cep yakar boyutlara ulaştı.

Algolahaber'de yer alan bilgilere göre, Trakya Birlik ve Biryağ grubu yağ fiyatlarına önemli bir zam yaptı. 12 Ağustos itibarıyla, 1 litre Biryağ’ın fiyatı 26,70 TL olurken, 5 litre köşeli Biryağ’ın fiyatı 226,35 TL'ye yükseldi.

Ayçiçek Yağı Fiyatları Artış Gösterdi

  • 1 Litre Biryağ: 26,70 TL
  • 5 Litre Biryağ (Köşeli): 226,35 TL
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da Metroda Çocuğa Şiddet: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama

İstanbul'da Metroda Çocuğa Şiddet: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama