Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Arı yetiştiricilerine 25 Milyon TL arılı kovan desteği

Arı yetiştiricilerine 25 Milyon TL arılı kovan desteği

Adana bal üretiminde Türkiye ikincisi olarak öne çıkıyor. Arı yetiştiricilerine devletten 25 milyon TL'lik destek sağlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Arı yetiştiricilerine 25 Milyon TL arılı kovan desteği
KAYNAK: Haber Merkezi

Adana, zengin bitki örtüsü ve sağlanan teşviklerle bal üretiminde önde gelen iller arasında yer alıyor. Kentte faaliyet gösteren 2 bin 146 arı yetiştiricilerinin 500 bin kovanda ürettiği bal miktarı, son yıllarda istikrarlı bir şekilde artıyor. 2020 yılında 12 bin 171 ton bal üretilirken, bu rakam 2021'de 12 bin 336 tona, 2022'de 12 bin 645 tona ve 2023 yılında ise 12 bin 900 tona ulaştı. Adana, bu etk impression izleyen artışlarla Türkiye'nin bal üretiminde ikinci sıraya yerleşti.

Arıcılık Eğitimleri ve Destekler Devam Ediyor

Arıcılığı teşvik etmek amacıyla Adana'da çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlenmeye devam ediyor. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerine destek olmak için çeşitli programlar yürütüyor. Bu kapsamda, müdürlük, 2 bin 146 işletmede bulunan toplam 434 bin 920 arılı kovan için 25 milyon 75 bin 480 lira tutarında bir destek sağladı.

Arı Yetiştiricilerine 25 Milyon Tl Arılı Kovan Desteği (2)

Devletten Arıcılara Büyük Destek

Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün sağladığı destekle birlikte Adana'daki 2 bin 146 bal üreticisi, sektördeki faaliyetlerini sürdürmekte daha da cesaret kazanacak. Bu destek, hem mevcut üreticilerin kapasitelerini artırmalarına hem de yeni girişimcilerin sektöre katılmasına olanak sağlayacaktır.

Arılı Kovan Desteği Başvuru Şartları

1.Birlik üyesi ise, üyesi oldukları yetiştirici/üretici örgütüne, üye olmayanlar ise il/ilçe müdürlüklerine müracaat ederek AKS'den alınacak destekleme başvuru dilekçesinde belirtilen bilgilerin doğruluğunu beyan ederek başvuruda bulunur.

2.Destekleme başvurusu yapılan arılı kovanların tespitleri, AKS'deki kayıtlar esas alınarak, en az iki il/ilçe müdürlüğü personeli tarafından arılıkta yapılır.

3.Gezginci arıcılık yapan arıcıların tespitleri, gezginci olarak gittikleri il/ilçe müdürlükleri tarafından yapılır. Hazırlanan tespit tutanakları arıcının kayıtlı olunan il/ilçe müdürlüğüne gönderilir. Arı nakil ve konaklama işlemlerini ilgili mevzuat hükümlerine göre yapmamış olan gezginci arıcıların tespit ve destekleme işlemi yapılmaz.

4.İl/ilçe müdürlükleri tarafından hazırlanan icmaller askıya çıkarılır.

5.Askıya çıkarılan listelere itirazlar, il/ilçe müdürlüklerine yapılır. Askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise icmaller kesinleşmiş kabul edilir. Kesinleşen listeler Genel Müdürlüğe gönderilir.​

6.Destekleme ödemeleri birlikleri aracığı ile üreticilerin hesaplarına aktarılır.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
PlayStation 5 Pro için ilk tarih bilgisi geldi

PlayStation 5 Pro için ilk tarih bilgisi geldi