Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Altın fiyatlarında 7 ay sonra çarpıcı değişim!

Altın fiyatlarında 7 ay sonra çarpıcı değişim!

Altın fiyatları, İsrail ve Filistin arasındaki savaş etkisiyle 7 ayın en büyük haftalık yükselişine hazırlanıyor. Altının piyasadaki ons fiyatı 1913 dolar seviyesini, gram fiyatı ise 1712 lira seviyesini gördü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın fiyatlarında 7 ay sonra çarpıcı değişim!
MUHABİR: Kamer Durdu

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş

Altın fiyatları, İsrail-Filistin arasında yaşanan olayların beklenenden daha uzun süreceği beklentileri ve jeopolitik tansiyonun yarattığı risklerle birlikte yükseldi. Bu durum, altının yedi ayın en iyi haftalık performansını kaydetmeye hazırlandığına işaret ediyor.

Doların Güçlenişi ve Altın

ABD'de açıklanan enflasyon verisinin beklentileri aşması ve ABD Merkez Bankası'nın faizleri daha uzun süre yüksek tutacağı beklentilerinin güçlenmesi, doları güçlendirse de jeopolitik risklerin artması değerli metali destekledi. Öte yandan, ons altın fiyatları 27 Eylül’den bu yana ilk kez 1900 doları gördü.

Altın Fiyatlarındaki Dalgalanma

Dün ABD TÜFE verileri öncesinde 1885 dolar seviyesi üzerini test eden ons altın, verilerin ardından 1870 dolar seviyesi altına kadar indi. Bu dalgalanmada etkili olan faktörler ve altın piyasasındaki son durum incelendi.

Jeopolitik Endişelerin Etkisi

İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş alana yayılabileceği endişeleri, güvenli liman olarak bilinen altına olan talebi artırdı. Altının ons fiyatı, bugün yüzde 0,7 yükselişle 1882 dolar seviyesinde güne başladı.

Altın Piyasasında Güncel Durum

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 16.00 itibariyle yüzde 2,5 artışla 1913 dolar seviyesinde işlem gördü. Aynı dakikalarda altının gram fiyatı yüzde 2,6 artışla 1710 lira seviyesinde işlem gördü. Çeyrek altın 2 bin 900 liradan, Cumhuriyet altını ise 11 873 liradan satıldı. Altın piyasasındaki son durumun detayları.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da çakmakla oynayan çocuk evi yaktı! Olanlar oldu

Antalya'da çakmakla oynayan çocuk evi yaktı! Olanlar oldu