Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi AB yüksek mahkemesi Amazon'un vergi borcunu iptal etti

AB yüksek mahkemesi Amazon'un vergi borcunu iptal etti

Avrupa Adalet Divanı, Amazon'a Lüksemburg'daki faaliyetlerinden kaynaklanan 250 milyon Euro üzerindeki vergi borcu kararını AB Komisyonu'nun hatalı buldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AB yüksek mahkemesi Amazon'un vergi borcunu iptal etti
KAYNAK: Haber Merkezi

Lüksemburg merkezli Avrupa Adalet Divanı, AB Komisyonu'nun Amazon'a yönelik açtığı davada sonuçlandırdı. Mahkeme, Komisyon'un, Lüksemburg'un Amazon'a vergi avantajları sağlayarak yetkisiz kamu desteği sağladığı iddiasında hata yaptığına karar verdi.

Kararda, "Komisyon'un, Lüksemburg'un Amazon'a verdiği vergi avantajlarının iç pazarla uyumsuz bir kamu yardımı olup olmadığını tespit edemediği" belirtildi.

Avrupa Adalet Divanı, Komisyonun önceki kararına itirazını reddederek, Lüksemburg'un Amazon'a sağladığı vergi avantajlarının iç pazarla çelişmediğine hükmetti.

Ne olmuştu?

2017 yılında Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Amazon'un Lüksemburg'daki vergi uygulamalarını yasa dışı buldu ve şirketin bu nedenle geçmişe dönük 250 milyon Euro vergiyi faiziyle birlikte geri ödemesine karar verdi. Ancak, Amazon ve Lüksemburg, bu karara itiraz ederek hukuki bir süreç başlattı.

AB Genel Mahkemesi, 2021 yılında dünyanın en büyük internet alışveriş şirketi Amazon'un Lüksemburg'daki faaliyetleriyle ilgili AB Komisyonu'nun kararını iptal etti. Mahkeme, Lüksemburg'un vergi sistemiyle Amazon grubuna bağlı şirkete seçici bir avantaj sağlamadığına ve AB Komisyonu'nun iddialarını yeterince kanıtlayamadığına hükmetti.

Bu kararın ardından AB Komisyonu, mahkeme kararını hukukilik denetimi için Avrupa Adalet Divanı'na taşıdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tabanca incelerken meslektaşını vuran polise 24 bin idari para cezası kesildi

Tabanca incelerken meslektaşını vuran polise 24 bin idari para cezası kesildi