Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim YEDİSU’DA ‘FİNLANDİYA’ MODELİ EĞİTİM

YEDİSU’DA ‘FİNLANDİYA’ MODELİ EĞİTİM

Yedisu Eğitim Kurumları Kurucuları Suat Köksal ve Mehmet Can, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de eğitim üzerine bir haftalık çalışmalara katıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
YEDİSU’DA ‘FİNLANDİYA’ MODELİ EĞİTİM

Dünyada eğitim sisteminin en güçlü olduğu ülkelerden biri olan Finlandiya’da eğitim üzerine katıldıkları bu çalışmalardan son derece memnun ve mutlu olduklarını belirten Mehmet Can ve Suat Köksal, buradaki edindikleri tecrübeleri okullarında uygulayacaklarını ifade etti.

WhatsApp Image 2023-06-18 at 18.03.41 (2)

Can ve Köksal, eğitim gezisi ile ilgili yaptıkları açıklamada, “Rus edebiyatçı Grigory Petrov’un ‘Beyaz zambaklar ülkesinde’ adıyla dilimize çevrilen romanında da söz edilen Finlandiya eğitim sistemi hakkında bilgi edindik. İtalya, Portekiz, Romanya, Estonya ve ülkemizin bulunduğu projede kodlama alanındaki eğitime son noktayı koyduk. Bunun yanında yurtdışı eğitim projemiz, Ekim ayında dört öğrenci iki öğretmenle Romanya, 2024 Şubat ayında dört öğrenci iki öğretmenle Estonya’da devam etmesi için görüşmeler yapıp olumlu sonuçlar aldık. Öğrencilerimize buradan bu müjdeyi verirken, projeye dahil olmak için daha çok çalışmaları gerektiğini hatırlatıyoruz” dediler.

WhatsApp Image 2023-06-18 at 18.03.41

“BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE”

Rus edebiyatının büyük yazarlarından Grigory Petrov tarafından kaleme alınan Beyaz Zambaklar Ülkesinde, her sayfasında altı çizilecek önemli dersler veriyor. Dünya klasikleri arasında yer alan roman, uzun yıllar farklı ülkelerin egemenliğinde yaşamış bir toplumun kendi ayakları üzerinde kalkınmasını konu ediniyor. Hayatının önemli bir kısmını Finlandiya’da yaşamış olan Petrov; eserinde ülkenin ekonomiden eğitime, sağlıktan tarıma kadar birçok farklı alandaki gelişimini destansı bir anlatımla ele alıyor.

Nizamettin ÖZMEN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sudan’da 500 binden fazla kişi ülkeyi terk etti, 2 milyon kişi de yerinden edildi

Sudan’da 500 binden fazla kişi ülkeyi terk etti, 2 milyon kişi de yerinden edildi