Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Selman Öğüt kimdir? Selman Öğüt hangi üniversiteye atandı?

Selman Öğüt kimdir? Selman Öğüt hangi üniversiteye atandı?

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü'ne getirilen Prof. Dr. Selman Öğüt hakkında sosyal medyada tartışma başladı. 'Selman Öğüt kimdir?' sorusunun yanıtı merak ediliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Selman Öğüt kimdir? Selman Öğüt hangi üniversiteye atandı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Aralık 2023 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete kararı ile 4 üniversiteye yeni rektör atadı. Atamaya göre Prof. Dr. Selman Öğüt, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü'ne getirildi.

Bu atama ile Prof. Dr. Selman Öğüt hakkında sosyal medyada tartışma başladı. X platformunda TT sıralamasına giren Öğüt'ün Hilal Kaplan’la birlikte 'Pelikan Grubu' içinde yer aldığı iddiaları yeniden gündeme gelirken, kullanıcılardan bazıları da iyi bir öğretim üyesi olduğunu savundu.

selman-ogut-3

Selman Öğüt kimdir?

Rektör olarak atanan Prof. Dr. Selman Öğüt, 1984 yılında Mekke’de doğdu. İlahiyatçı akademisyen Salim Öğüt'ün oğlu olan Selman Öğüt, lisans eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü Hukuk Bölümünde yüksek lisansı bitirdi. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümü doktora programını 2013 yılında tamamladı. 2009 ile 2014 yılları arasında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi oldu. Prof. Dr. Selman Öğüt, 2013’te Meclis Anasaya Uzlaşma Komisyonu’nda uzman olarak görev yaptı.

Selman Öğüt hangi üniversiteye atandı?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Selman Öğüt'ün, bir dönem Ak Parti içindeki Pelikancı grubun önde gelen isimlerinden olduğu iddia edilmişti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye hukuk devletidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye hukuk devletidir