Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ne Yeni Rektör Atandı! Prof. Dr. Süleyman Özdemir Kimdir?

İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ne Yeni Rektör Atandı! Prof. Dr. Süleyman Özdemir Kimdir?

Prof. Dr. Süleyman Özdemir, akademik kariyeri boyunca Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde önemli görevlerde bulunmuş bir bilim insanıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ne Yeni Rektör Atandı! Prof. Dr. Süleyman Özdemir Kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Prof. Dr. Süleyman Özdemir, akademik kariyeri boyunca Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde önemli görevlerde bulunmuş bir bilim insanıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Süleyman Özdemir Kimdir?

1971 yılında Ankara’da doğan Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Türkiye’nin saygın akademisyenlerinden biridir. Eğitim hayatına İstanbul’da başlayan Özdemir, ilköğretimini Nuri Örs İlkokulu'nda ve ortaöğretimini Vefa Poyraz Lisesi'nde tamamlamıştır. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne girerek, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden 1992 yılında mezun olmuştur. Aynı bölümde yüksek lisans eğitimine devam eden Özdemir, 1993 yılında başladığı yüksek lisans programını “Dünya’da ve Türkiye’de Zorunlu Çalışma” başlıklı tezi ile tamamlamıştır.

Akademik Kariyer ve Doktora Çalışmaları

Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 1995 yılında başladığı doktora programında “Küreselleşme Sürecinde Refah Devleti” adlı tezi ile 2004 yılında doktora derecesi almıştır. Ardından 2005 yılında Sosyal Politika bilim dalında doçent unvanını kazanmıştır. Özdemir, akademik kariyerine Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak başlamış, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi’ne geçiş yaparak aynı bölümde çalışmalarına devam etmiştir.

Uluslararası Deneyimler ve Görevler

1997-1999 yılları arasında Cornell Üniversitesi'nde (New York–ABD) misafir araştırmacı olarak görev yapan Prof. Dr. Süleyman Özdemir, burada edindiği deneyimlerle Türkiye’ye dönerek akademik çalışmalarına devam etmiştir. 2000 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi'nde çeşitli idari ve akademik görevler üstlenmiştir. 2008 yılında doçentlik, 2010 yılında ise profesörlük unvanlarını kazanarak, akademik kariyerinde önemli bir aşamaya gelmiştir.

İdari Görevler ve Yöneticilik

2013 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görevlendirilen Özdemir, aynı zamanda Avrupa Birliği Anabilim Dalı Başkanlığı, Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi üyeliği, Fakülte Kurulu üyeliği ve Akademik Yükseltilme ve Atama Komisyonu üyeliği gibi görevleri de üstlenmiştir. Ayrıca, çeşitli ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının yönetim organlarında aktif olarak yer almıştır.

Akademik Yayınlar ve Araştırmalar

Prof. Dr. Süleyman Özdemir, sosyal politika, refah devleti, yaşlanan nüfus, sosyal güvenlik, küreselleşme ve endüstri ilişkileri gibi alanlarda uzmanlaşmıştır. Bu konularda 80'e yakın yayını bulunan Özdemir, “Küreselleşme Sürecinde Refah Devleti”, “KOBİ’lerde Esnek Çalışma” ve “AB, ABD ve Türkiye’de Nüfusun Yaşlanmasının Ekonomik ve Sosyal Sonuçları” gibi konularda önemli çalışmalara imza atmıştır.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Atanması

Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 16 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanmıştır.

Süleyman Özdemir Evli mi?

Prof. Dr. Süleyman Özdemir, evli olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cihat Dağdeviren kimdir? Nereli?

Cihat Dağdeviren kimdir? Nereli?