Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Plancılardan ‘okullara dokunmayın’ çıkışı 

Plancılardan ‘okullara dokunmayın’ çıkışı 

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Antalya Şube Başkanı Funda Yörük, Antalya’da okul bahçelerine yerleştirilen sendikaların ‘gecekondu’ tabir ettiği anasınıflarına ilişkin açıklama yaptı. ŞPO Şube Başkanı Yörük, “Okullarda sosyal alanlarımız o kadar yetersiz kalıyor ki, tutup onları da parçalayıp yeni alan üretmek yerine küçültmek hiç doğru değil” dedi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Plancılardan ‘okullara dokunmayın’ çıkışı 

Antalya’nın Muratpaşa, Kepez ve Döşemealtı ilçelerinde bazı okulların bahçelerine yerleştirilen konteyner anaokuluna ilişkin gazetemize konuşan ŞPO Şube Başkanı Yörük, “Bir lise öğrencisi ile anaokulu öğrencisinin hem gelişme anlamında hem de yaşam tarzları anlamında aynı bahçeyi paylaşıyor olmaları kesinlikle doğru değil. Kötü örnekleri de var. Ergenleşmiş olan bir çocukla, yeni doğruyla yanlışı ayırmaya çalışan bir çocuğun aynı bahçede yer alıyor olması oldukça yanlış. Bizim okullarımızda çocuklarımızın spor yapabileceği sosyal alanlarını bahçe alanlarının kısıtlı olmasından kaynaklı sorunlarımız var. Biz de planlarda okul alanlarıyla ilgili belirli kriterleri dikkate alıyoruz” dedi.

316944068_10224069173691258_2136328437965791960_n-1

“Bir okulun olabilmesi için minimum 3 bin metre kare alan lazım ki binasıyla beraber bahçesi olsun. Bu çocuk bahçeden kastı çıkıp dolaşmak olmamalı. Okul müdürü ağaç dikebilir. Bitki dikebilir” diyen Başkan Yörük, şöyle konuştu: “İmar planlarını çizerken ne kadar anaokulu ne kadarı lise ne kadar orta okul olmasıyla gerekli kriterlerimiz var. Belli bir öğrenci sayısı kullanım metrekaresine göre hesaplanıyor. Okullarda sosyal alanlarımız o kadar yetersiz kalıyor ki, tutup onları da parçalayıp yeni alan üretmek yerine küçültmek hiç doğru değil. Camiler içinde bu geçerli. Camiler ibadet alanıdır. Cami ile ilgili yapacağınız yere kreş yapamazsın. Ancak ilmi kitap satışı yapabilirsiniz. Aynı konu marketlerle de ilgili var. Cami altı marketler söz konusu. Market değil, kütüphane yapılabilir. Eğer amaç ilimse caminin öğrenimi başka şeylerle birleştirmemek lazım. Ama günümüzde bu alan çok uygun merkezi diyerek birçok alan kriterleri kendilerine örnek teşkil edip diğer birçok kriteri göz ardı edebiliyorlar.”

316826191_10224069175691308_5952145131545583188_n-1

Bilindiği gibi bir süredir Antalya’da gerekli plan değişiklikleri henüz karara bağlanmamış ve hatta hiç teklifi olmamış okulların bahçelerine konteyner anasınıfları konuluyor. Sendikalar, okul aile birlikleri, veliler konuya karşı büyük tepki gösterirken uygulama devam ediyor.

muratpaşa yakınMuratpaşa genişmuratpaşa çalışma 2

Songül Başkaya

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Sözleşmesi ŞİMDİ LAZIM!

İstanbul Sözleşmesi ŞİMDİ LAZIM!