Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Pınar Öğretmen tek öğrencisi için 45 kilometrelik yolu kat ediyor

Pınar Öğretmen tek öğrencisi için 45 kilometrelik yolu kat ediyor

Batman'ın Sason İlçesinde, tek öğrencisi bulunan köy okulunda görev yapan Pınar öğretmen, öğrencisi İsmail Bozkurt için özel programlar uyguluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Pınar Öğretmen tek öğrencisi için 45 kilometrelik yolu kat ediyor
KAYNAK: İHA

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Kaşyayla köyünde, 15 hane ve 80 nüfuslu Güneycik mezrasında bulunan Kaşyayla Gidornik İlkokulu'nda, kış şartlarının sert geçmesi ve göçler nedeniyle öğrenci sayısı azaldı. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında ise, bu okulda sadece 3. sınıf öğrencisi İsmail Bozkurt kaldı. İlçeye 45 kilometre uzaklıkta bulunan bu mezra okulunda görev yapan Pınar Aktaş, tüm vaktini öğrencisi İsmail Bozkurt için harcıyor. Pınar öğretmen, İsmail'in hem müdürü, hem öğretmeni, hem de tek arkadaşı.

Aw161453 03

"Tek Öğrenci Olması İsmail İçin Avantaj Sağlıyor"

Öğrencisi İsmail için özel programlar uygulayan Pınar öğretmen, uzun kilometreler kat ederek her gün okula ulaşıyor. İlçe merkezinden araçla yaklaşık 2 saatlik mesafede bulunan okula ilk geldiğinde tek öğrencinin olmasına şaşırdığını belirten Pınar öğretmen, İsmail'in tek öğrenci olmasının avantajlarını vurguladı. Sınıfta birebir ders alma imkanı bulan İsmail'in konuları daha hızlı kavradığını ve başarılı olduğunu ifade etti.

Teneffüslerde Özel Programlar

Pınar öğretmen, İsmail'in eğitiminde eksiklik gördüğünde evde de ona destek oluyor. Teneffüslerde ise İsmail'in sevdiği oyunlarla vakit geçiriyor. Bu sayede İsmail'in eğitim ve sosyal gelişimine katkıda bulunuyor.

Aw161453 06

"Öğretmenim Hem Annem Hem Öğretmenim Hem de Arkadaşımdır"

Öğretmenini çok seven İsmail Bozkurt, Pınar öğretmeni hem öğretmeni, hem de arkadaşı olarak gördüğünü belirtti. İsmail, sadece öğretmeniyle oyun oynadığını ve ders çalıştığını dile getirdi. Pınar öğretmenin kendisine annelik yaptığını ve üşümemesi için soba yaktığını da ekledi.

"Devletimizin Büyüklüğünün Göstergesi"

İsmail'in amcası Semih Bozkurt, tek bir öğrenci için öğretmenin gönderilmesinin devletin büyüklüğünün göstergesi olduğunu ifade etti. Köylerinin uzak olmasına rağmen okullarının açık tutulmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. İsmail'in annesi Vaibe Bozkurt ise Pınar öğretmeni çok sevdiklerini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adem Murat Yücel, Ramazan Meydanı’nda Vatandaşlarla Buluştu

Adem Murat Yücel, Ramazan Meydanı’nda Vatandaşlarla Buluştu