Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Öğrencilerin dikkatine! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uyarı!

Öğrencilerin dikkatine! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uyarı!

Milli Eğitim Bakanlığı, açık öğretim lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri hakkında açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar…

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Öğrencilerin dikkatine! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uyarı!
MUHABİR: Süleyman Gezici

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. döneminde Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini 15 Eylül tarihinde duyurmuştu. Bugün saat 17.00 itibarıyla ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini tamamlamak isteyen Açık Lise öğrencilerinin başvurularının sona ereceği hatırlatılmaktadır.

Açık Öğretim Lisesi'nde kayıt yenileme veya ilk kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, il ve ilçelerdeki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilirler. Bu süreç içinde, kayıt yenileme sınav ücreti olan 160 TL'nin anlaşmalı bankalara yatırılması gerekmektedir.

Son zamanlarda yapılan bir yönetmelik değişikliği ile birlikte, açık öğretim lisesine geçişte istisnai durumlar dışında bazı kriterlere dikkat edilmesi vurgulanmıştır. Bu istisnai durumlar arasında Milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, bakanlıkça mazereti uygun görülenler ile örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler bulunmaktadır.

Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt ve kayıt yenileme sürecinin tamamlanması için öğrencilerin belirtilen tarih ve şartlara dikkat etmeleri önemlidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evde Tırnak Bakımı ve Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Evde Tırnak Bakımı ve Evde Manikür Nasıl Yapılır?