Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim “Öğrenci sadaka istemiyor”

“Öğrenci sadaka istemiyor”

Lisans öğrencilerine verilen burs ve kredi tutarı 850 TL’den 1250 TL’ye çıkarılırken asgari ücretin neredeyse7’de 1’ine denk gelen tutarın yetersiz olduğunu belirten Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Ekonomik tablo göz önüne alındığında öğrencileri zor günler bekliyor” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Öğrenci sadaka istemiyor”

“Yoksulluğun ve işsizliğinde artmasıyla birçok öğrencinin kazandığı üniversitelere kaydını yaptıramaması gibi sorunlarla karşılaşmıştık” diyen Başkan Nurettin Sönmez, Eylül’de yaşanan kargaşayı hatırlattı. Başkan Sönmez, “Barınma, kira, beslenme ve diğer giderlerini karşılayamayan öğrenciler zor bir süreçten geçmek zorunda bırakılıyor. Burs ve kredilerin neredeyse yüzde 50 artması bu sorunları giderecek bir çerçevede değil. Devletin bu duruma hızlı bir şekilde çözüm getirmesi ve öğrencisine hak ettiğini vermesi gerekiyor” diyerek öğrencilerin haklarının korunması gerektiğini belirtti.

nurettin sönmez eğitim sen (2)

“ÖĞRENCİLERİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR”

Başkan Sönmez, “Artışların yüzde 120’lerin üzerinde olduğu, enflasyonunun yüzde 180’lerde olduğu bir ortamda öğrenciler giderlerini karşılayamamakta. Antalya gibi kentlerde kira problemi ile karşı karşıya kalan öğrenciler eğitim hayatlarını sürdürememektedir. Bu artışlarla öğrencilerin okumalarının olanağı yok. Her çocuğun anaokulundan üniversiteye kadar eğitim görmesi temel haktır. Bu hakkı devlet bütün gençlere sağlamakla yükümlüdür. Devlet bu sorumluluğunu yerine getirmelidir. Bu artışların çok yetersiz olduğunu söyleyebiliriz ve ekonomik durum göz önüne alındığında öğrencileri zor günler bekliyor” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

“İÇLER ACISI BİR DURUMDAYIZ”

 

Burs ve kredi tutarını değerlendiren Türkiye İşçi Partisi Antalya öğrenci Birimi Genel Sekreteri Ahmet Elataş, “Öğrencilerin, bu parayla geçinmesi imkansız. Antalya’daki kira artışları da göz önüne alındığında ve üniversiteye baktığında öğrencilerin büyük bir kısmının çalışıyor olduğunu da görmekteyiz. Bu paranın yeterli bir para olduğunu düşünmek öğrencilerle dalga geçmektir. Gururlanılacak bir durumdan çok içler acısı bir durum içindeyiz. Sinema, tiyatro artık lüks haline geldi. Öğrenciler artık kitap dahi okuyamıyor. İnternet üzerinden kitaplara bakmak mecburiyetinde kalıyorlar. Eğitimden gittikçe uzaklaşıyoruz” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yardım eli Antalya’ya uzandı

Yardım eli Antalya’ya uzandı