Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim MEB özel okullar yönetmeliğinde değişiklik yaptı

MEB özel okullar yönetmeliğinde değişiklik yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okulların yönetmeliklerinde önemli değişikliklere gitti. Yapılan düzenlemelerle öğrencilerin daha sağlıklı bir eğitim ortamında bulunmaları ve çok yönlü gelişimleri destekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEB özel okullar yönetmeliğinde değişiklik yaptı
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel öğretim kurumları yönetmeliğinde önemli değişikliklere gitti. Yapılan değişikliklerle birlikte, öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlamayan etkinlikler yasaklandı. Ayrıca, milli ve kültürel değerlere aykırı olan etkinliklere de sınırlamalar getirildi. Bu adım, öğrencilerin daha sağlıklı bir eğitim ortamında bulunmalarını hedefliyor.

Yeni Kurum Türü: Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi

Değişiklikler kapsamında, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle birlikte akademik gelişimlerine yönelik çalışmalar yapılacak olan "sosyal etkinlik ve gelişim merkezi" adıyla yeni bir kurum türü tanımlandı. Bu sayede öğrencilerin çok yönlü gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor.

İş ve İşlemlerde Değişiklik

Özel öğretim kurumlarının açılışı, devri ve nakli gibi iş ve işlemlerde de değişiklik yapıldı. Artık, bina tapu senedi yerine tapu senedi istenecek ve yapı kullanım izni aranmayacak. Bu düzenleme, belgelerin temininde yaşanan zorlukları azaltmayı hedefliyor. Ayrıca, özel öğretim kurumu açılmasına yönelik mülkiyeti Hazine ve özel bütçeli idarelerin veya Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün olduğu taşınmazlarda da imkanlar sağlandı.

Öğretim Programları ve Materyaller

Özellikle milletlerarası özel öğretim kurumlarının uyguladıkları öğretim programları ve kullandıkları materyaller artık Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanacak. Bu sayede eğitim kalitesinin standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor.

Özel Öğretim Kurslarına Dönüşüm ve Teşvikler

Özel öğretim kurslarının özel öğretim kurumlarına dönüşümü teşvik ediliyor. Bu kapsamda, dönüşüm işlemlerinde kurucu öğrenim şartı aranmayacak ve programları devam eden kursiyerlerin eğitimlerine aynı kurumda devam etmeleri sağlanacak. Ayrıca, özel öğretim kurslarında aranan bağımsız giriş şartı da kaldırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elazığ'da Dilencilere Operasyon: Kamerayı Göründe Çekme Diye Bağırdı!

Elazığ'da Dilencilere Operasyon: Kamerayı Göründe Çekme Diye Bağırdı!