Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim MEB ortak sınavlarda açık uçlu soruları kullanacak

MEB ortak sınavlarda açık uçlu soruları kullanacak

MEB, öğrencilerin performansını daha doğru değerlendirmek ve müfredatın işlenişinde bütünlük sağlamak için sınavlarda yeni bir döneme giriyor. Öğrencilere kendi cümleleriyle cevap vermeleri için açık uçlu ve kısa cevaplı sorular sorulacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEB ortak sınavlarda açık uçlu soruları kullanacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin gelişimini izlemek ve müfredatın işlenişinde bütünlük sağlamak için yeni bir adım atıyor. 26-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ülke geneli ortak sınavlarda öğrencilere kendi cümleleriyle cevap vermeleri için açık uçlu ve kısa cevaplı sorular sorulacak.

Sınav Değerlendirme Süreci Nasıl İşleyecek?

Sınavların değerlendirme süreci, 6. sınıf Türkçe dersi için iki bağımsız puanlayıcı tarafından yapılacak. Diğer derslerde ise okul müdürlüklerinin belirleyeceği yöntemlere göre değerlendirme yapılacak.

MEB'den Açıklama: Sınavlarda Yeniliklere Yer Veriyoruz

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 26-27 Mart'ta düzenlenecek olan ülke geneli ortak sınavlar hakkında açıklamalarda bulundu. Bülbül, yeni sınav uygulamalarının öğrencilere daha iyi geri bildirim sağlayacağını ve eksik öğrenmelerin tespit edilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Sınav Formatındaki Değişiklikler Neler?

MEB, ortaokul ve liselerdeki ortak sınavlarda daha önce planlandığı gibi açık uçlu ve kısa cevaplı sorulara yer verecek. Bu sayede öğrencilerin derinlemesine düşünmeleri ve kendi ifadeleriyle sorulara cevap vermeleri hedefleniyor.

Pilot Uygulamalar Sonrası Nihai Sınav Soruları Belirlenecek

Genel Müdür Bülbül, sınav sorularının belirlenmesi sürecini detaylandırdı. Buna göre, sorular alan uzmanlarının hazırladığı konu ve kazanımlara uygun olarak pilot okullarda denenecek ve analiz edilecek. Ardından nihai sınav soruları belirlenecek.

Sınav sonuçları, Türkçe dersi için okul müdürlüklerinin erişebileceği bir adreste yayınlanacak. Diğer derslerin sonuçları ise ilgili öğretmenler aracılığıyla öğrencilere iletilerek e-Okul sistemine işlenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da yol kenarındaki ces*din kimliği belli oldu

Antalya'da yol kenarındaki ces*din kimliği belli oldu