Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim LAiK EĞİTİM TEHDİT ALTINDA

LAiK EĞİTİM TEHDİT ALTINDA

28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı seçimini AKP’li Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının ardından kabinenin belirlenmesi ile yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin oldu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “AKP'nin ittifak yaptığı partilerin açıklamaları laik eğitim anlayışının büyük tehdit altında olduğunu bize gösteriyor” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
LAiK EĞİTİM TEHDİT ALTINDA

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Yeni hükümette Milli Eğitim Bakanlığı'na daha önce de Milli Eğitim Bakanlığı'nda müsteşarlık yapmış olan Yusuf Tekin atandı. Bu atama ile eğitim sisteminde, kadrolarda, yönetim anlayışında bir değişikliğin olmayacağı da tescillenmiş oldu. Eğitimin içerik bakımından daha da bilimsellikten uzaklaşacağı ve Yusuf Tekin'in daha önceki dönemlerde basına yansıyan görüşleri dikkate alındığında karma eğitimin dahi tehdit altında olduğunu söyleyebiliriz. Zaten iktidarın eğitim politikası ve seçimlerde AKP'nin ittifak yaptığı partilerin açıklamaları laik eğitim anlayışının büyük tehdit altında olduğunu bize gösteriyor. Eğitim sistemi bugün devasa sorunlarla karşı karşıyadır. Bu sorunlara iktidar eliyle yeni sorunların ekleneceği açık bir şekilde görülüyor” dedi.

yusuf-tekin-aa-2056116

“EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET”

“Sağlıklı bir eğitim sistemi ile sorunların çözülmesi isteniyorsa şu konularda gerekli adımlar bir an önce atılmalıdır” diyen Başkan Nurettin Sönmez, “Köy okulları açılmalı, taşımalı eğitime son verilmelidir. Bütün kademelerdeki müfredatlar bilimsel içerik dikkate alınarak düzenlenmelidir. Derslik ihtiyacı giderilmeli, sınıf mevcutları azaltılmalıdır. Tarikatlarla, vakıflarla protokol imzalanarak eğitim süreçlerine müdahale edilmesine son verilmelidir. Her kademedeki öğrencilere günde bir öğün sağlıklı yemek ücretsiz verilmelidir. Eğitimin sorunları ve çözüm önerileri eğitimin bileşenleri ile tartışılarak karara bağlanmalıdır. Mevcut ÖMK yerine eğitim emekçilerini bölmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini esas alan yeni bir yasa yapılmalıdır. Ücretli-sözleşmeli öğretmenliğe son verilmeli ihtiyaç kadar kadrolu öğretmen ataması yapılmalıdır. Öğretmenler yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret almalıdır. Eğitim-öğretim ödeneği yılda iki defa en az bir maaş tutarında olmalıdır. Eğitim emekçilerine yüksek kira artışları karşısında kira-ulaşım desteği sağlanmalıdır. Eğitim-Sen olarak laik, bilimsel, kamusal bir eğitim için mücadelemizi bundan sonra da devam ettireceğiz. Eğitim emekçilerinin haklarını her platformda demokratik yöntemlerle aramaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Buse YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“İçi boş genelgeyle ‘çevrecilik’ olmaz!”

“İçi boş genelgeyle ‘çevrecilik’ olmaz!”