Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Kepez’den Cumhuriyetin İkinci Asrına 22. Kütüphane

Kepez’den Cumhuriyetin İkinci Asrına 22. Kütüphane

Cumhuriyetin ilanının 100. yılında, Kepez Belediyesi tarafından Akdeniz bölgesinin en büyük kütüphanesi olan Antalya Kütüphanesi hizmete açıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kepez’den Cumhuriyetin İkinci Asrına 22. Kütüphane
KAYNAK: Kepez Belediyesi/ Bülten

Cumhuriyetin ilanının 100. yılında, Kepez Belediyesi tarafından Akdeniz bölgesinin en büyük kütüphanesi olan Antalya Kütüphanesi hizmete açıldı. Kütüphane, 1 milyon kitap koleksiyonu ve aynı anda 2 bin 500 kişiye hizmet verebilme kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Antalya Kütüphanesi, Akdeniz Üniversitesi’ne yakın bir mesafede, öğrencilerin yoğun olarak ikamet ettiği Gülveren Mahallesi’nde yer alıyor. Kütüphane, mahallede 160 gecekondu binasının etkilendiği ve 40 yıla yakın süren mülkiyet sorununun kentsel dönüşüm projesiyle çözüldüğü bölgede, imar planıyla oluşturulan 3 bin 500 m2 kültürel tesis alanına yapıldı.

22. Kütüphane: Necmettin Erbakan Kütüphanesi

Kepez Belediyesi, 22 kütüphane projesinin son ayağını Cumhuriyetin ikinci asrında hizmete açmayı planlıyor. Belediye, 22. kütüphanesini Fabrikalar Mahallesi Namık Kemal Bulvarı’nda yer alan eski MKE (Makine Kimya Endüstrisi) Antalya Pil Fabrikası yerleşkesine yapıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 1998’de üretimin durduğu fabrikanın binalarını ve 132 dönüm arazisini, Kepez Belediyesine tahsis etmişti. Fabrikanın 870 m2 kullanım alanı olan sosyal tesis binası kütüphaneye dönüştürülüyor. Kütüphane binasının tadilat, elektrik, mekanik ve tesisat imalatları ile mobilya tefrişat işlerinin yapımında yüzde 90’lar seviyesine gelindi.

Kepez Belediye Meclisi, bu emeğe hürmeten Pil Fabrikası’ndaki kütüphaneye 'Necmettin Erbakan ismini verdi. Kepez Belediyesi, öğrencilerin ders çalışabileceği şekilde tasarladığı ve 50 bin kitap kapasitesi bulunan Necmettin Erbakan Kütüphanesi’ni, Cumhuriyet’in ikinci asrının bir eseri olarak hizmete sunmayı planlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Otoyolda ters yön kazası: 3 ölü

Otoyolda ters yön kazası: 3 ölü