Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Isparta'da YKS'de yapay zekayla kopya çekmişti! O görüntüler ortaya çıktı

Isparta'da YKS'de yapay zekayla kopya çekmişti! O görüntüler ortaya çıktı

Isparta'da YKS sınavında kurduğu düzenekle soruları yapay zekaya çözdüren öğrencinin görüntüleri güvenlik kameralarına yakalandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Isparta'da YKS sınavında hile yapmaya çalışan bir öğrenci, güvenlik kameralarının dikkatinden kaçamadı. Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen YKS'nin TYT oturumunda M.E.E.'nin şüpheli hareketlerini fark etti. Salondan çıkarılan M.E.E.'nin üzerinde yapılan aramada, ayakkabısının içinde elektronik bir düzenek bulundu.

A W226242 07 Result

Yapay Zeka İle Kopya Çekti

Şüphelinin, router cihazıyla internet bağlantısı sağladığı, düğme görünümündeki kamerayla soruları okutup yapay zekaya gönderdiği, yapay zekanın da çözümleri kredi kartı görünümündeki cep telefonu aracılığıyla kulaklıkla ilettiği belirlendi. Yapılan araştırmada, M.E.E'ye A.B. isimli bir kişinin yardım ettiği ortaya çıktı. M.E.E. ve A.B., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve M.E.E. mahkemece tutuklandı.

A W226242 05 Result

Güvenlik Kameraları Anbean Kaydetti

Isparta Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) eğitim gören 2. sınıf öğrencisi M.E.E'nin sınav yapılacak okula geldikten sonra sınıfını kontrol edip tuvalete gittiği anlar, güvenlik kameralarına yansıdı.

A W226242 06 Result

Görüntülerde, şahsın bir süre sonra tuvaletten çıkıp tekrar girdiği, yapay zeka sisteminin bir saat sonra hata vermesi üzerine panikleyerek şüpheli hareketler sergilediği ve sınav salon görevlisi tarafından fark edilip yakalandığı anlar yer aldı.Emniyet ekiplerine haber verilmesinin ardından M.E.E'nin gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldüğü anlar da okul güvenlik kameralarına yansıdı. 

A W226242 02 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emekli maaşı ve asgari ücret masada: Vergide adalet nasıl sağlanacak?

Emekli maaşı ve asgari ücret masada: Vergide adalet nasıl sağlanacak?