Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Görgü Kuralları ve Nezaket ile Adabımuaşeret derslerinin müfredatı hazır!

Görgü Kuralları ve Nezaket ile Adabımuaşeret derslerinin müfredatı hazır!

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ve liselerde öğrencilere yönelik yeni derslerin müfredatlarını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Görgü Kuralları ve Nezaket ile Adabımuaşeret derslerinin müfredatı hazır!
KAYNAK: İHA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan, liselerde 'Adabımuaşeret', ortaokullarda ise 'Görgü Kuralları ve Nezaket' dersleri, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı onayından geçerek öğrencilere sunulacak.

Görgü Kuralları ve Nezaket dersi

MEB tarafından hazırlanan 'Görgü Kuralları ve Nezaket' dersi, ortaokullarda pedagojik uygunluk açısından ön plana çıkıyor. Ders, öğrencilere aile içinde, okulda, toplum içinde ve kişiler arası ilişkilerde görgü kurallarına ve nezakete uygun davranışları öğretmeyi amaçlıyor.

İki düzeyde 72 saatlik öğretim içeriyor

Görgü kuralları ve nezaket dersi, iki düzeyde toplam 72 saatlik öğretim programını içeriyor. Dersin müfredatı, öğrencilere farklı kültürlerde görgü kuralları ve nezaketin önemini kavramalarını, çevreye karşı duyarlı olmalarını ve dijital ortamlarda görgü kuralları ve nezaketin rolünü anlamalarını hedefliyor.

Adabımuaşeret dersi

Liselerde sunulan 'Adabımuaşeret' dersi, öğrencilere tutum ve davranışlarını milli ve manevi değerlere uygun şekilde şekillendirmeleri için rehberlik ediyor. 9 ve 10. sınıflarda seçmeli olarak okutulacak ders, öğrencilere adabımuaşeret kurallarını özümseyerek toplumsal ilişkilerde sevgi, saygı ve huzurun sağlanmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

7 Üniteden oluşuyor

Liselere yönelik ders programı, 7 üniteden oluşuyor. 'Kültürden Kavrama Adabımuaşeret' adını taşıyan ilk ünite, öğrencilere 'edep, görgü, terbiye, medenilik, sabır, zarafet ve nezaket' kavramlarını tanıtmayı hedefliyor. Program, farklı kültürlerden adabımuaşeret ile ilgili örneklerle zenginleştirilmiş, öğrencilere etkinliklerle desteklenen bir öğrenme süreci sunmayı amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ASUS CES 2024'te geleceğin teknolojisini tanıtacak

ASUS CES 2024'te geleceğin teknolojisini tanıtacak