Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim “Eğitime yeni model gerekli”

“Eğitime yeni model gerekli”

Yarın yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran Pazar günü ise ikinci oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) gerçekleştirilecek. YKS ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Eğitim sınav odaklı olmaktan çıkarılmalıdır. Çocuklarımızı, gençlerimizi ilkokuldan üniversiteye kadar birbiriyle yarışmaktan kurtarmalıyız” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Eğitime yeni model gerekli”

Sınav odaklı bir eğitim sistemi olduğunu belirten Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Ne yazık ki öğrenciler yeteneklerine göre eğitimlerine yön veremiyor. Rekabetçi, birbirleriyle yarıştırılan bir sistemle karsı karsıyalar. Bu eğitim sistemi bu nedenle ekonomik durumu iyi olan ailelerin çocukları için avantajlar oluşturuyor. Parası olanın sınavlara daha iyi hazırlanabildiği, parası olmayanın yarışta geri kaldığı bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Pandemi döneminde uzaktan eğitime geçilmesi, yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle eğitim öğretime deprem bölgelerinde ara verilmesi eşitsizliği daha da derinleştirmiştir” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİMDE EŞİTLİK SAĞLANMALI”

Eğitimin kamusal hak olduğunu dile getiren Başkan Nurettin Sönmez, “Devlet öğrencilerin yeteneklerine, becerilerine göre bu haktan eşit bir şekilde yararlanmasını sağlamakla yükümlüdür. Üniversiteyi bitiren gençlerimizde ise iş bulamama, kendi mesleğini yapamama korkusu var. Lise düzeyinde çok sayıda üniversitenin açılmış olması eğitimde bir sorun haline gelmiştir. Gençlerimizin hem eğitimleri için hem de çalışmak için yurtdışı planları yapması sınav odaklı eğitim sisteminin ve ülkedeki işsizliğin bir sonucudur. Eğitim eşitlik temelinde herkesin ulaşabileceği bir hak olarak görülmeli ve bu şekilde dizayn edilmelidir. Eğitim sınav odaklı olmaktan çıkarılmalıdır. Çocuklarımızı, gençlerimizi ilkokuldan üniversiteye kadar birbiriyle yarışmaktan kurtarmalıyız” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bisikletle otomobil çarpıştı

Bisikletle otomobil çarpıştı