Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim İmamoğlu: Eğer çözemezsek hayallerimiz suya düşer

İmamoğlu: Eğer çözemezsek hayallerimiz suya düşer

İstanbul Vakfı’nın kız çocuklarının eşit şartlarda yaşaması ve eğitimlerine katkı sağlanması fikriyle öncülüğünü yaptığı “Büyüt Hayallerini” projesi kapsamında burs sağladığı 64 öğrenci, mezun oldu. Mezuniyet töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, “Eğer eğitimi çözemezsek, eğitimle ilgili problemlerimizi aşamazsak, eğitimde dünyanın en üst seviyesine erişemezsek; ülke olarak, millet olarak, kuracağımız hayallerimizin her birisi suya düşer" dedi

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İmamoğlu: Eğer çözemezsek hayallerimiz suya düşer

İstanbul Vakfı’nın kız çocuklarının eşit şartlarda yaşaması ve eğitimlerine katkı sağlanması fikriyle öncülüğünü yaptığı “Büyüt Hayallerini” projesi kapsamında burs sağladığı 64 öğrenci, okullarından mezun oldu. Mezuniyet töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, “Eğitim, belki de toplumumuzun en önemli konusu. Eğer eğitimi çözemezsek, eğitimle ilgili problemlerimizi aşamazsak, eğitimde dünyanın en üst seviyesine erişemezsek; ülke olarak, millet olarak, kuracağımız hayallerimizin her birisi suya düşer. İnşallah İstanbul'un artan sayıda kadın yöneticileri, kadın belediye başkanları, kadın meclis üyeleri sizlerin de arasından çıkacak” dedi.

2f3f3bab-689f-4c74-b43c-b19ec5c3d6fc-w

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Vakfı, kız çocuklarının eşit şartlarda yaşaması ve eğitimlerine katkı sağlanması fikriyle öncülüğünü yaptığı “Büyüt Hayallerini” projesini, 2021 yılının haziran ayında başlattı. Proje kapsamında ortaya çıkan ilk eser; 40 farklı yazarın kaleminden 40 kadının hikayesinin yer aldığı, “İlham Veren Adımlar” kitabı oldu. Vakıf ve Dilek İmamoğlu, 11 Ekim 2021’de kitabın satışından elde edilecek gelirle, 300 kız öğrenciye burs sağlama kararı aldı. 11 Ekim-21 Ekim 2021 tarihleri arasında ‘İstanbul Vakfı’ web sitesi üzerinden başlatılan projeye, İstanbul’da ikamet eden 4 bin 543 kız öğrenci başvurdu. Titizlikle incelenen başvurular sonunda, 200’ü üniversitede öğrenim gören, toplam 300 öğrenci İstanbul Vakfı’nın sağladığı bursu almaya hak kazandı. Bu rakam, süreç içerisinde 1500’e ulaştı. 500’ü depremzede bursiyerlerden oluşan öğrencilerden 64’ü bu sene mezun oldu. İstanbul Vakfı, kurumdan burs alan ve bu yıl okullarını bitiren öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

Sarıyer Ayazağa’daki Cendere Sanat Merkezi yerleşkesi içinde bulunan 392 yıllık tarihi anıt niteliğindeki “Cendere Doğu Çınarı”nın altında düzenlenen tören; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel’in katılımlarıyla yapıldı.

İmamoğlu, programda şöyle konuştu:

“İlk geldiğimizde burası, kısmen kötü durumda, yeşil alanları kullanılmaz bir haldeydi. Asırlarca yaşamış bir çınarın altında, muhteşem bir sanat eseri gibi, doğanın, Yaradan’ın bize hediye ettiği bu güzelliğin altında çok güzel hanımefendilerle bir arada olmaktan ve onların güzel geleceklerinin başka bir bölümüne adım atma arifesinde onları buradan selamlamanın keyfini yaşıyorum.

Eğitim, belki de toplumumuzun en önemli konusu. Eğer eğitimi çözemezsek, eğitimle ilgili problemlerimizi aşamazsak, eğitimde dünyanın en üst seviyesine erişemezsek; ülke olarak, millet olarak, kuracağımız hayallerimizin her birisi suya düşer.

Eğitimdeki en önemli hususlardan bir tanesi eğitimdeki fırsat eşitliği meselesi. Fırsat eşitliğindeki sorun, sadece cinsiyet eşitsizliği değil. Bu topluma baktığımızda; eğitim, memleketin her köşesinde aynı imkanlara sahip olunan bir süreçte verilemiyor. Ama İstanbul'da ama Türkiye'nin farklı coğrafyalarında, ne yazık ki semtten semte, ilçeden ilçeye ya da şehirden şehre arada uçurumlar var. Hele hele özel eğitim kurumlarıyla, devlet kurumları arasındaki bazı mesafelere baktığımızda, bu çok acı bir biçimde önümüze seriliyor.

“CUMHURİYET’İN ANA TEMASI, EŞİTLİKTİR”

Bu Cumhuriyet kurulurken, savaş anında bile aynı esnada Ankara’da eğitim şurası toplayan, toplumun en önemli meselelerinden birisinin eğitim olduğunu görerek memleketin milletin özgürlüğünün mücadelesinin verildiği anda dahi eğitimle ilgili mücadelenin kapıda beklediğini bilen bir süreçten gelen insanlarız. O süreci hazırlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hepimiz minnet duygularımızı besliyoruz, kendilerini şükranla anıyoruz. Gerçekten özel bir sistemi bize emanet ettiler. Cumhuriyet’in ana teması, eşitliktir. Cumhuriyet, ‘kimsesizlerin kimsesi’ diye tariflenen çok özel bir sistemdir. Türkiye'nin neresinde doğarsanız doğun, Cumhuriyet sizi alır, hiç beklemediğiniz mertebelere, mevkilere taşır. Bu çok önemli bir duygudur. Ben de bir Cumhuriyet çocuğuyum. Sizler de öylesiniz. Hayat akışına baktığımda, kendi adıma diyorum ki, ‘Bana bu fırsatları, bu imkanları sağlayan, kesinlikle bu ülkenin sistemidir. Başka türlü bunu elde etme fırsatım olamazdı. Ben de hem çocukluğunu bir köyde geçirmiş, ama bir yandan eğitimini almış, farklı eğitim kurumlarında eğitim görmüş, o günleri geçirerek bir yandan hayat mücadelesini verirken, bir yandan sorumluluk duygusuyla siyasetin içerisine girdiğim an itibariyle de bugün kendim, eğer dünyanın en güzel şehirlerinden birisinde belediye başkanı olabiliyorsam ve bunu başarmışsam, ardındaki ilk sırada söylemem gereken şey, Cumhuriyet’in varlığıdır.

“LİYAKATİNİZLE OLMAYI ARZU ETTİĞİNİZ HER KONUMA ERİŞEBİLMENİZİ SAĞLAMA MECBURİYETİMİZ VAR”

Tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti hayaliyle yaşamış bir insan olarak diyorum ki; kesinlikle eğitimin hakkını vermeli ve siz kıymetli gençlerimizin kurduğu hayallerin gerçek olabilmesi için önünüzdeki bütün engelleri kaldırabilmeli ve de eşit fırsatlar dahilinde hak ettiğiniz, liyakatinizle olmayı arzu ettiğiniz her konuma erişebilmenizi sağlama mecburiyetimiz vardır. Uzun yıllar tabii bu mücadeleyle geçti ve inşallah hayalinden taviz vermeyen bu değerli Cumhuriyet, bazı aksaklıklar yaşasa da sıkıntılar yaşasa da bunları da aşmayı ve 21. Yüzyılın, yani Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının sürecine daha umutla bakmayı da başaracaktır.

“75 BİN ÖĞRENCİMİZE DE BELEDİYEMİZ BÜNYESİNDE BURS İMKANI SAĞLIYORUZ”

Sizler, hayallerinizi gerçekleştirdiğiniz anda, aslında gelecek nesillerin de hayal kurmalarına fırsat sağlamış olacaksınız. O bakımdan ‘Büyüt Hayallerini Projesi’ önemli bir adımdır. Gerçekten uzun yıllar uykuya dalmış ve faydalanılmamış bir vakıfken, böylesi kıymetli, maneviyatı çok güçlü bir projeyle tekrar hayatına başlaması bizim için çok değerli olmuştur. Ben hem Dilek'in öncülüğünde bu süreci gerçekleştiren İstanbul Vakfı’nın emek ortaya koyan kıymetli yönetici ve çalışanlarına ve Dilek'in de söylediği gibi, bu sürecin gerçek başarısına ulaşması anlamında katkı sunan bütün bağışçılarına hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. İnşallah seneye 3 bin öğrencisi olur. Daha sonraki seneler daha yukarılara tırmanır. Biz, başladığımız andan bugüne, 75 bin öğrencimize de belediyemiz bünyesinde burs imkanı sağlıyoruz. Bütün bunlara baktığınızda, bunların göreve başladığımızda olmamış olması, aslında istediğinizde başarabiliyor olmamız, bence önemli bir şey. Yani siz, eğer devletin kasasını, milletin parasını doğru yönlendirirseniz, gerçekten maneviyatı çok yüksek hizmetlerle buluşturabiliyorsunuz. Ben hem kreşlerimizi hem öğrenci yurtlarımızı ve de bu burs hizmetimizi ayrı bir yere koyuyor ve çok önemsiyorum.

“KADIN YÖNETİCİLER, BELEDİYE BAŞKANLARI, MECLİS ÜYELERİ SİZLERİN DE ARASINDAN ÇIKACAK”

Yıllar sonra belki de sizler bu kürsüden konuşuyor ve yeni bursiyerlerinize ve yeni hayallerle gençlere bu imkanları sağlayacak olan yöneticiler olacaksınız. Bunu yürekten diliyor ve istiyorum. İnşallah İstanbul'un artan sayıda kadın yöneticileri, kadın belediye başkanları, kadın meclis üyeleri sizlerin de arasından çıkacak. Şimdiden hedefini koyan arkadaşlarınız var, görüyorum. Ve onlarla bizler de gururlanacağız. Nerede karşılaşırsak karşılaşalım, -birbirimizi tanımamızın hiçbir önemi yok o esnada- birbirimizin şifresi ya da mesajı, sloganı, ‘Büyüt Hayallerini’ olsun, birbirimize sarılalım ve birbirimizi selamlayalım. Hayatın hangi evresinde ve nerede karşılaşırsak karşılaşalım, böylece bizim de hayat boyu sizler gibi çok kıymetli yol arkadaşlarımız ve dostlarımız olsun. Karşılaştığınızda bir tek isteğimiz var: Bize selam verin. Birbirimizi, sarılıp hatırlayalım. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum."

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Güreşçileri taşıyan minibüs kaza yaptı

Güreşçileri taşıyan minibüs kaza yaptı