Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Din dersine girmeyen öğretmenlere ceza! Ücretlerinden kesilecek!

Din dersine girmeyen öğretmenlere ceza! Ücretlerinden kesilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatilde öğretmenlerin Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden "Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumlarında Din Eğitimi ve Öğretimi" videolarını izlemeyenlerin ücretlerini tamamen kesme kararı almıştır.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Din dersine girmeyen öğretmenlere ceza! Ücretlerinden kesilecek!
MUHABİR: Kamer Durdu

Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, 19 Kasım 2023 tarihine kadar çevrimiçi yayımlanan seminerleri izleyen öğretmenlerin mesleki görevlerini tamamlamış sayılacaklarını, bu şekilde ücret alabileceklerini ifade etti. Ayrıca Beyazadam, seminer programının sonunda tüm branş öğretmenlerine din eğitimi verilmesini, bu durumun laiklik ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

Çevrimiçi olarak hazırlanan videoların parça parça izlenmesi durumunda ücret kesintisi yapıldığını ve genel merkezin aldığı karar doğrultusunda din eğitimi videolarını izlemediklerini söyledi. Ancak Bakanlığın yeni bir düzenleme yaparak videoları tek parça haline getirdiğini, bu şekilde izlenmeyen herhangi bir bölümün ücret kesintisine neden olduğunu dile getirdi. Beyazadam, bu durumun eğitim emekçilerine yapılmış bir hakareti ve ideolojik bir dayatmayı içerdiğini belirterek, toplumun bu konuya dikkat çekilmesi ve düşünmeye davet edilmesi gerektiğini ifade etti.

Seminer programının öğretmenlere yaklaşık 900 lira ekonomik getirisi var

Eğitim emekçilerini öğretmenlerin ücret baskısı altında din eğitimi almaya zorlamaya tepki gösteren Beyazadam, seminer programının öğretmenlere yaklaşık 900 lira ekonomik getirisi olduğunu belirtti. Şimdi, din eğitimi videosunu izlemeyen öğretmenlerin bu ekonomik avantajdan mahrum bırakılacak olmalarının, Bakanlığın ekonomik zorluklar içinde mücadele eden eğitim emekçilerinin zayıf noktalarından yararlanmaya çalıştığını ifade etti. Beyazadam, ekonomik zorluklar içindeki öğretmenlerin bu maddi ihtiyaçtan kaynaklı olarak istenen yöntemi izlemek zorunda bırakılmasının demokratik bir işleyişe uygun olmadığını belirterek, iktidarı Anayasal ilkelere aykırı, tekçi, mezhepçi, yönlendirici ve sınırlayıcı politikalardan vazgeçmeye çağırdı. Ayrıca, Eğitim-Sen Genel Merkezi'nin bu uygulamayı yargıya taşıdığını ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin Dünya Şampiyonu Fırat Arslan' ı Türkiye de tanımıyorlar

Türkiye'nin Dünya Şampiyonu Fırat Arslan' ı Türkiye de tanımıyorlar