Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim Devlet öğrencilere bir tas çorbayı çok gördü! Okul kantinlerinde çorba 25 lira olacak

Devlet öğrencilere bir tas çorbayı çok gördü! Okul kantinlerinde çorba 25 lira olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Okulumda Sağlıklı Besleniyorum uygulaması başlatıyor. Okul kantinlerinde 1 tas çorba için çocuklar 25 lira ödeyecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Devlet öğrencilere bir tas çorbayı çok gördü! Okul kantinlerinde çorba 25 lira olacak
KAYNAK: ANKA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Okulumda Sağlıklı Besleniyorum' uygulaması başlıyor. MEB'in projesi kapsamında okul kantinlerinde çorba ve meyve günü olacak. Kantinlerdeki çorba satışı için Milli Eğitim Müdürlükleri okul yönetimlerine, yönetimler de veli gruplarına bilgi mesajı gönderdi. Buna göre; okul kantinlerinde çorba için öğrencilerden 25 lira yemek ücreti alınacak.

Öğrencilere Bir Tas Çorbayı Çok Gördüler!

'Evladına Bir Tas Çorbayı Ücretsiz Veremeyen Devlet Olur mu?'

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, uygulamanın ücretli olmasına sert tepki gösterdi. Kılıç, 'Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara gönderdiği ve okulların veli gruplarıyla paylaştığı bilgilere göre, çorba içmek isteyen öğrenciler 25 lira ödemek zorunda kalacak. Her ailenin maddi durumu farklıdır; bir çocuğunun cebine harçlık koyan var, koyamayan var. Biri yerken diğeri bakacak, sizin de vicdanınız bunu kabul edecek öyle mi? Yazıklar olsun size. Evladına bir tas çorbayı ücretsiz veremeyen devlet olur mu? Biz, okullarda en azından bir öğün yemek ücretsiz verilsin derken Milli Eğitim Bakanlığı’nın bunu paraya çevirecek başka planları olduğunu böylelikle öğrenmiş olduk. Programın başlatılması için 4 Mart Dünya Obezite Günü'nü seçmişler bir de. Siz obeziteyle değil vatandayla mücadele ediyorsunuz. Okula aç gidip aç dönen çocukları düşünmediğiniz belli. Çocukların psikolojisinde daha derin yaralar açmadan derhal bu uygulamadan vazgeçin.' dedi.

Okullarda Çorba ve Meyve günü 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sağlıklı Besleniyorum adlı projesi kapsamında, artık okul kantinlerinde çorba günü ve meyve günü olacak. Bakanlıktan gönderilen yazıda; kayıt belgesi alan gıda işletmeleri çorba günü için üretilecek çorbanın, üretildiği yerde tüketime sunulması şartıyla satışının yapılmasının uygun görüldüğü belirtildi. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'de 29. haftada Düdük Çalacak Hakemler Belli Oldu!

Süper Lig'de 29. haftada Düdük Çalacak Hakemler Belli Oldu!