Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim CHP'li Erdoğan Toprak: MEB partizan öğretmenler yetiştirmek istiyor

CHP'li Erdoğan Toprak: MEB partizan öğretmenler yetiştirmek istiyor

CHP Milletvekili Erdoğan Toprak'ın raporu, Türkiye'nin eğitim politikalarından ekonomik zorluklarına kadar çeşitli konuları ele alıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'li Erdoğan Toprak: MEB partizan öğretmenler yetiştirmek istiyor
KAYNAK: ANKA

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirme raporunu yayınladı. Raporda 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne değerlendiren Toprak, 'Dini ağırlıklı ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ müfredatını uygulamaya koyan Milli Eğitim Bakanı, şimdi ‘Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi’ kanunuyla bu müfredatı uygulayacak ideolojiyi benimsemiş partizan öğretmenler yetiştirmeyi hedefliyor. Kurulan akademi ile eğitim fakülteleri işlevsiz hale getiriliyor' ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi'nin İptal Kararı: İktidarın Keyfi Yönetimini Ortaya Çıkardı

Anayasa Mahkemesi’nin 703 sayılı KHK hakkında verdiği iptal kararlarını da yorumlayan Toprak, 'Anayasa Mahkemesi’nin 703 Sayılı KHK ile ilgili iptal kararı, Türkiye’nin 6 yıldır ‘keyfi-yetkisiz ve hukuksuzca’ yönetildiğini tescil etti. İktidarın yayınladığı Cumhurbaşkanı kararlarının, duble maaşların, Rektör, Merkez Bankası Başkanı, Büyükelçi, Diyanet İşleri Başkanı vb. atamaların anayasaya aykırılığı açığa çıktı' şeklinde konuştu.

Türkiye'deki Tutuklu-Hükümlü Sayısı Avrupa Ortalamasının Üçte Biri

Rapora göre, Türkiye’de hapishanelerdeki tutuklu sayısı Avrupa Konseyi’ne üye 46 ülkedeki toplam tutuklu sayısının üçte birine yaklaşıyor. Türkiye’deki 348 bin 265 tutuklu-hükümlüyle birinci konumda yer alıyor. Suç dağılımına bakıldığında ise ilk sırayı yüzde 34,4 ile uyuşturucu suçlarından yatanlar almış durumda.

Yüksek Enflasyon ve Ekonomik Zorluklar Devam Ediyor

Bir yıl içinde enflasyonun yüzde 75'e çıkmasıyla ilgili olarak konuşan Toprak, 'Hayat pahalılığı ve yaşamı sürdürme güçlükleri ağırlaşarak devam ediyor! Ekonomi yönetimi, dikiş tutmayan bütçe açıklarını çözebilmek için yeni borçlanmaya hız veriyor' dedi.

F-16 Alımı İçin Pazarlıklar Tamamlandı

ABD'nin Türkiye'yi F-35 projesinden çıkarması sonrası F-16 savaş uçağı alımı için süren pazarlıklar noktalandı. İktidar, İsveç'in NATO üyeliğine verdiği onayla birlikte F-16 alımına razı oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Oy Kullanma İşlemi Başladı

Fenerbahçe Oy Kullanma İşlemi Başladı