Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Cezaevindeki mesleki eğitimlerle tutuklu ve hükümlüler sertifikalı oldu

Cezaevindeki mesleki eğitimlerle tutuklu ve hükümlüler sertifikalı oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların eğitimine destek veriyor. Bugüne kadar binlerce hükümlü, çeşitli meslek alanlarında belgelendirilmiş eğitimler alarak topluma kazandırıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cezaevindeki mesleki eğitimlerle tutuklu ve hükümlüler sertifikalı oldu
KAYNAK: ANKA

Milli Eğitim Bakanlığı, cezaevlerinde hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitimlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bu açıklamada belirtilenlere göre;

İmzalanan Protokoller Doğrultusunda Mesleki Eğitim Merkezleri Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, cezaevlerinde mesleki eğitim merkezlerinin açılması için çalışmalar sürdürüldü. Bu kapsamda, bugüne kadar 36 ilde 43 cezaevinde mesleki eğitim merkezleri faaliyete geçirildi. Şu anda ise bu merkezlerde 665 çırak öğrenci eğitim alıyor.

Eğitimler Çeşitli Alanları Kapsıyor

Hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması için başlatılan eğitimler, temel okuryazarlık eğitimlerinden başlayıp ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenimlerle devam ediyor. Bununla birlikte, bir meslek öğrenmeleri ve bu mesleki becerilerin belgelendirilmesi de hedefleniyor.

Mesleki Belgelerle İlgili Sayılar

Bugüne kadar düzenlenen eğitimler sonucunda 4 bin 381 hükümlü ve tutuklu, kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgelerini almaya hak kazandı. Adalet Bakanlığına bağlı iş yurdu atölyelerinde, gıda, unlu mamuller, tarım ve hayvancılık, et, süt ve süt ürünleri, mobilya, ev ve büro ürünleri, el sanatları, takı, seramik ürünleri, tekstil ve hazır giyim gibi çeşitli alanlarda üretim yapılıyor.

İnfaz Sisteminin Amaçları

Eğitimler, infaz sisteminin temel felsefesi doğrultusunda, hükümlülerin ceza sürelerinin sona ermesinin ardından topluma uyumlarını kolaylaştırmayı, iş ve meslek sahibi olmalarını teşvik etmeyi ve tekrar suç işlemelerini engellemeyi amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuzey Kore Japon Denizi'ne 3 Balistik Füze Fırlattı

Kuzey Kore Japon Denizi'ne 3 Balistik Füze Fırlattı