Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim Bu belirtilere dikkat! Çocuğunuz akran zorbalığı görüyor olabilir

Bu belirtilere dikkat! Çocuğunuz akran zorbalığı görüyor olabilir

Uzman Klinik Psikolog, Çocukları etkileyen bu sorunun, aslında bir istismar türü olduğunu vurgulayarak ebeveynlere uyarılarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bu belirtilere dikkat! Çocuğunuz akran zorbalığı görüyor olabilir
KAYNAK: İHA

Uzman Klinik Psikolog Kerime Begüm Özkaya, akran zorbalığına karşı toplumsal farkındalığı artırmak adına önemli açıklamalarda bulundu. Özkaya, akran zorbalığının sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal ve duygusal bir istismar şekli olduğunu belirtti.

Akran Zorbalığının Görülme Yaşı

Uzman Psikolog Kerime Begüm Özkaya, akran zorbalığının genellikle 7 ile 15 yaş arasında sıklıkla görüldüğünü ifade etti. Ailevi sorunlar ve öfke gibi faktörlerin, çocukların bu tür davranışları sergilemelerine neden olabileceğini açıkladı. Özkaya, akran zorbalığının sadece fiziksel değil, aynı zamanda duygusal ve ruhsal bir istismar şekli olduğunu vurgulayarak, çocuklardaki öfke kontrolsüzlüğünün televizyon, film veya oyun karakterlerini örnek alma yoluyla ortaya çıkabileceğini söyledi.

Akran Zorbalığı Belirtileri

Özkaya, zorbalığa maruz kalan çocuklarda ilk belirtilerin ders başarısında azalma olduğunu belirtti. Dikkat dağınıklığı, okula gitmek istememe ve savunma durumları gibi işaretlerin ortaya çıktığını açıkladı. Ailelere, çocuklarını gözlemlemeleri ve bu tür durumları paylaşmaları konusunda çağrıda bulunan Özkaya, öğretmenlere ve anne babalara akran zorbalığıyla ilgili eğitimlerin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Psikolojik Destek Unutulmamalı

Özellikle ders aralarında çocukları gözlemlemenin önemine değinen Özkaya, zorbalığın önlenmesi için öğretmenlerin müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, sadece zorbalığa uğrayan değil, aynı zamanda uygulayan çocukların da psikolojik destek almalarının önemine dikkat çekti. Öğretmenlerle iş birliği yaparak çocukları dikkatlice gözlemlemenin ve gerektiğinde profesyonel yardım almanın önemini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Steam eş zamanlı oyuncu rekorunu bir kez daha kırdı

Steam eş zamanlı oyuncu rekorunu bir kez daha kırdı