Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim “Beklenen müjde verilmeli”

“Beklenen müjde verilmeli”

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, zorunlu hizmet muafiyeti sorununun ek tazminat verilmesi ile çözülebileceğini savundu ve öğretmenlerin 13 yıldır beklediği müjdenin verilmesini istedi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Beklenen müjde verilmeli”

“Zorunlu hizmet ile ilgili bir yaklaşım geliştirmek lazım” diyerek af bekleyen öğretmenler adına konuşan Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, "Öğretmenlerimiz için belli bölgeler, iller bazında zorunlu hizmet görevi olarak belirtilmiş. Milli Eğitim Bakanlığımız, her 10 yılda bir bu durumda olan öğretmenlere zorunlu hizmet affı getiriyordu. En son 2010 yılında getirilen bu af için 2020 yılından beri öğretmenlerimiz bir karar bekliyor. Eğer şartlar uygun olsaydı bu arkadaşlarımız cani gönülden oralarda hizmet yapardı. Bunu biliyorum. Öğretmenlerimiz, vatanın her karışının bizim toprağımız olduğunun bilincindedir. Fakat kendi düzenini kurmuş, eşi farklı bir sektörde çalışan, çocuğu eğitim gören, annesi ya da babası rahatsız olduğu için refakat etmesi gereken arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımıza bakanlığımız cevap vermeli, 2010 yılından beri beklenen müjdeyi vermelidir " diye konuştu.

“EK TAZMİNAT UYGULANSIN”

Eğitim Bir Sen olarak bu konuda ek tazminat uygulanması gerektiği düşüncesi içerisinde olduklarını belirten Miran, çözümün hem ikinci il dışı taleplerinde hem zorunlu hizmet muafiyetlerinde, hem eş durumundan atamalarda ek tazminatın devreye sokulması olduğunu söyledi. Miran, “Temel sorun şu biz toplu sözleşmelerde istihdamlarda güçlük çeken yerde çalışan personele ilişkin ek tazminat uygulansın istiyoruz. Ek tazminat olmadığında siz oraya cezbi yöntemleri getirmediğinizde cebri yöntemlerle personel gönderdiğinizde bunun semptomları işte bunlar. Bütün talepler buradan kaynaklanıyor. Çünkü oraya personeli isteğe bağlı göndermek gerekiyor. Zorunlu hizmet muafiyeti getirilmesi gerekir veya ek tazminat hakkı verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2.96 promil alkollü çıkan sürücüden polise: "Bu kadar heyecan yapmaya gerek yok" 

2.96 promil alkollü çıkan sürücüden polise: "Bu kadar heyecan yapmaya gerek yok"