Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Antalya'da orman personeline gelişmiş eğitim

Antalya'da orman personeline gelişmiş eğitim

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Kumluca ve Finike Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki personele meslek içi eğitim verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da orman personeline gelişmiş eğitim
KAYNAK: Haber Merkezi

Eğitim, Ortaköy Mahallesi Alaçeşme mevkiindeki Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü çalışma alanındaki uygulama sahasında yapıldı.

Eğitime Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Şükrü Akın Ünler, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürleri Tuncer Yalçın ve Kemal Avşaroğlu, Şube Mühendisleri Adil Yabacı ve Ali Fuat Işık, Kumluca Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, Finike Orman İşletme Müdürü Mustafa Karagöz, Ortaköy Mahalle Muhtarı Halime Kaya, Kumluca ve Finike Orman İşletme Müdürlüğü teknik personeli, orman muhafaza memurları ve üretim isçileri katıldı.

Eğitimde katılımcılara ağaç kesme ve boylamaya yönelik standardizasyon esasları, iş sağlığı ve güvenliği, dikili ağaç satışı ile temel konularda uygulamalı eğitim verildi.

Eğitimin amacı

Eğitimin amacı, orman personelinin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak ve dikili ağaç satışı konusundaki mevzuatı uygulamada etkinliği artırmak olarak belirlendi.

Uygulamalı eğitimler

Eğitimde katılımcılara ağaç kesme ve boylama konusunda, ağaç kesimi için gerekli araç ve gereçlerin kullanımı, ağaç kesiminde dikkat edilmesi gereken kurallar, ağaç kesimi sonrası boylama işlemleri gibi konularda uygulamalı eğitim verildi.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda ise, ormancılık faaliyetlerinde karşılaşılabilecek riskler, bu risklerden korunma yolları, iş kazalarının önlenmesi gibi konularda uygulamalı eğitim verildi.

Dikili ağaç satışı konusunda ise, dikili ağaç satışının mevzuatı, satış işleminin aşamaları, satışta dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konularda uygulamalı eğitim verildi.

Katılımcılar memnun

Eğitime katılan personel, eğitimden memnun olduklarını belirterek, verilen bilgilerin kendileri için çok faydalı olduğunu ifade ettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da büyük zincirleme kaza

Antalya'da büyük zincirleme kaza