Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Antalya öğretmensiz kalabilir

Antalya öğretmensiz kalabilir

Büyükşehirlerde artan kira fiyatları, başta öğretmenler olmak üzere tüm kamu emekçilerinin belini büküyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya öğretmensiz kalabilir

Büyükşehirlere tayin istenmesinin yavaşladığı ve büyükşehirlerdeki mevcut kamu emekçilerinin başka şehirlere gitmek istemesinin arttığı bu dönemde kira yardımının zorunlu hale geldiğini belirten Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Kira fiyatları bu şekilde devam ederse Antalya öğretmen bulamayacak” dedi.

ÖĞRETMENLER ANTALYA’DAN KAÇIYOR

Büyükşehirlerde çalışan kamu emekçilerinin rahatlaması amacıyla kira desteği veya ek ödemelerin gündemde olduğu bugünlerde başta öğretmenler olmak üzere tüm kamu çalışanları yeni bir politika bekliyor. Antalya’da son yıllarda onlarca kat artan kira fiyatları kamu emekçilerinin üzerinde büyük bir külfet iken Antalya’ya gelmek istemeyen kamu emekçilerinin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Antalya’da yıllardan beri görev yapan kamu emekçileri ise şehirden gitmek için an kolluyor. AKP iktidarının yarattığı enflasyon artışı, gıda pahalılığı, alım gücü düşüklüğü, artan kiralar üzerinde ezilen tüm kamu emekçileri maaşlarının hayatlarını idame ettirmek için yetmediğini belirtiyor.

“VERİLEN SÖZLER TUTULMALI”

Konuyla ilgili konuşan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Bütünlüklü olarak kamu çalışanlarının maaşları açlık sınırı civarında kaldı.  Bu maaşlarla beslenmeyi mi, barınmayı mı, ulaşımı mı, çocuklarının eğitimini mi sağlayacaklar. Antalya'da kiraların 15 bin civarında olduğu gerçeği karşısında 14 bin TL maaş alan bir öğretmen yaşamını nasıl sağlayacak. Bu nedenle iktidar asgari ücret 8500 TL iken en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı vaadinde bulundu. Şimdi asgari ücret 11bin 400 TL oldu bu artış oranı da gözetilerek verilen sözler bir an önce tutulmalı” ifadelerini kullandı.

“BARINMA TEMEL İHTİYAÇTIR”

Başkan Sönmez, “Yoksulluk sınırı 33 bin TL’nin üzerinde öğretmenler yoksulluk sınırının üzerinde bir maaş ve kentlerin kira gerçekliğine göre bir kira yardımı yapılması ile ancak yaşayabilecekler. Öğretmenlik mesleği sürekli kendisini geliştirmek zorunda olduğu maliyetli bir meslek bu durum da gözetilmek zorundadır. Kiraların ortalama 15 bin TL olduğu bir kentte 14 bin TL maaşla yaşanılamaz. Biz maaşların yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını,  şartlara uygun kira yardımı yapılmasını, endekslerin günümüz şartlarına uygun yeniden ücretlendirilmesini, sınav görevi ücretlerinin günümüz şartlarına uygun güncellenmesini istiyoruz. Bu talepler dikkate alınmadığı taktirde önümüzdeki dönemde büyük kentlerde özellikle turizm kenti olan Antalya'da öğretmen eksikliği oluşacak. Deprem sonrası Antalya'ya tayin isteyip gelen öğretmenlerin bir bölümü kiraları ödeyemeyenlerini görerek tayinlerini iptal ettirdiler. Bugün için kira yardımı en temel haklardan birisi haline gelmiştir” diyerek uyarılarda bulundu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Japonya ve Fransa’dan savunma iş birliğini güçlendirme kararı

Japonya ve Fransa’dan savunma iş birliğini güçlendirme kararı