Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim ANTALYA LİSESİ KAZANDI

ANTALYA LİSESİ KAZANDI

Antalya Lisesi Mezunları Vakfı (ALİV) yönetimi, mezunlar ve öğrenciler Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsis edilen Antalya Lisesi’nin tarihi binası önünde sürdürdükleri mücadeleyi kazandı. TBMM’deki Plan Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında Milli Eğitim Bakanlığı’na milletvekillerinin Antalya Lisesi tahsisi ile ilgili sorusu üzerine verilen cevapta “Antalya Lisesi’ne ait binanın Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsisine ilişkin iş ve işlemler iptal edilmiştir” denildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ANTALYA LİSESİ KAZANDI

Söz verilen tahsis iptal yazısını Temmuz ayından beri bekleyen ve Antalya Lisesi’nin Olgunlaşama Enstitüsü’ne tahsisinin iptali için dava açan Antalya Lisesi Mezunları Vakfı (ALİV) Başkanı Olcay Okutan iptal kararının ardından yaptığı açıklamada, “Her şeyden önce bu aslında Antalya Lisesi’nin gücünü gösteriyor. Çünkü Antalya Lisesi 125 yıldır orada. Çok uzun zaman orada öğrencilerine ve öğretmenlerine eğitim vermeye, kentimize hizmet etmeye devam edecek. Bu önemli bir şey. Bu tarihi iki bina şehirde çok güzel görünüyor. ‘Burası okul olmasın biz buraları makam odası yapalım’ diye insanlar, iktidar sahipleri düşünüyorlar bunu akıllarından geçiriyorlar. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Vakıflar olduğu sürece Antalya Lisesi her zaman kente eğitim ve öğretim için varoluşundan itibaren sürdürdüğü görevini yerine getirecek. Bu iki oldu. Bir daha üçüncüsü olmasın. İnşallah bir daha bunları yaşamayız” dedi.

DSC_0202

“VAR OLAN YAZI PAYLAŞILMADI”

Başkan Olcay Okutan konuşmasında, “Eğitim komisyonunda bakanla görüşen ve bakana tahsisle ilgili bilgi veren Milletvekili Cavit Arı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Orta Öğretim Genel Müdürlüğü’ne talimat vererek tahsisi iptal ettiğini açıkladı. Yazı çıktı ancak bir haftadır İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazının Antalya’ya geldiğine dair kendilerine bir yazı gelmediğini söylediler. Var olan yazıyı bizimle paylaşmadılar. Dün akşam yazının çıktığı Orta Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nden yazının sayısını içeren belgenin fotoğrafını paylaştı Cavit Arı. Yani geçen hafta Cuma günü çıkan yazının bir hafta sonra çıktığına dair fotoğrafı paylaşıldı. Normalde bir hafta önce çıkmış yazı. Tahsis iptal oldu. Ama halen daha okula bir yazı gelmedi. Belki yazıyı ya İl Milli Eğitim Müdürü ya da söz verdiği için AK Parti Milletvekili Mustafa Köse getirebilir” dedi.

ANTALYA LİSESİ (5)

“LİSEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Atatürk Caddesi üzerinde, Antalya’nın tarihi simgesi olma özelliğini halen sürdüren Antalya Lisesi, Olgunlaşma Enstitüsü’nün talebi ile Sanat Merkezi yapılmak üzere Antalya Lisesi’nin elinden alınmıştı. Antalya kent belleğinin önemli aktörlerinden birisi olan Antalya Lisesi binasının Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsisi ile ilgili AKP Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin lise binasının “tahsis iptali” yazısını kendisinin getireceğini söylemesinin ardından, tahsis iptal yazısı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı kararını CHP’li milletvekili Cavit Arı duyurdu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı kararının ellerine ulaştığı müjdesini verdi. Milletvekili Arı açıklamasında, “Antalya Lisesi’ne ait binanın Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsisine, iş ve işlemlerin iptaline ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı Kararı tarafımıza ulaşmıştır. Antalya Lisemize hayırlı olsun. Baştan itibaren sürece katkı koyan mücadele veren gündem oluşturan herkese çok teşekkürler ediyorum” dedi.

ANTALYA LİSESİ (1)-1

NE OLMUŞTU?

Antalya Lisesi’nin en eski binasının Milli Milli Eğitim Bakanlığı tasarrufundaki Olgunlaşma Enstitüsü’ne tahsis edilmesini istemeyen Antalya Lisesi Mezunları Vakfı, tüm kentin bu duruma karşı çıkmaya davet etti ve devir işleminin gündeme gelmesiyle sivil toplum kuruluşları, dernekler, belediye başkanları, kanaat önderleri hepbirlikte okullarına sahip çıktı. Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı öncülüğünde CHP Antalya milletvekilleri, vakıf üyeleri ve yeni mezunlar, tarihi Antalya Lisesi binasının Olgunlaşma Enstitüsü’ne sergi salonu adıyla tahsis edilmesini protesto ederek “Lise bizimdir, bizim kalacak” sloganları eşliğinde her hafta Salı günü Antalya Lisesi önünde nöbet tuttu. Mezunlar verdikleri mücadeleyi kazandı. Tahsis iptal edildi.

HABER: FADİME YİĞİT

ANTALYA LİSESİ (3)

ANTALYA LİSESİ (2)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İMAMOĞLU’NA SİYASİLERDEN DESTEK YAĞMURU

İMAMOĞLU’NA SİYASİLERDEN DESTEK YAĞMURU