Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Antalya Barosu’ndan Öğretmen'in Gözaltına Alınmasına Tepki!

Antalya Barosu’ndan Öğretmen'in Gözaltına Alınmasına Tepki!

Antalya'da bir kolejde görevli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine Karakaş , Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları sırasında yaptığı konuşma nedeniyle TCK’nin 216. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltına alınmasının ardından Antalya Barosu'ndan açıklama geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Barosu’ndan Öğretmen'in Gözaltına Alınmasına Tepki!

Antalya'da bir kolejde görevli Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş , Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları sırasında yaptığı konuşma nedeniyle TCK’nin 216. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltına alınmasının ardından Antalya Barosu'ndan açıklama geldi. 

Sosyal medyaya yansıyan görüntüler, öğretmenin konuşmasının Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerlerini koruma amacını taşıdığını gösteriyor. Ülkeyi yönetenlerin politikalarını eleştirmek, her bireyin ifade özgürlüğü kapsamında Anayasal bir haktır.

Hangi madde ile suçlanıyor?

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu dönemde, bir eğitimcinin eleştiri niteliği taşıyan beyanları nedeniyle TCK’nin 216. maddesinde tanımlanan “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu” ile suçlanarak gözaltına alınması kabul edilemez bir durumdur.

Antalya Barosu Emine Öğretmenin Yanında mı?
Antalya Barosu, açıklamayı yapan öğretmenin bir an önce özgürlüğüne ve öğrencilerine kavuşması için süreci hassasiyetle takip edeceğini belirtti.

Antalya Barosu Başkanlığı'nın yaptığı açıklama,

Bugün Antalya'da bir kolejde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları esnasında yaptığı konuşmadan dolayı TCK'nin 216. maddesini ihlal suçundan gözaltına alınmıştır.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerden görüleceği üzere, yapılan konuşma Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerlerini korumaya yöneliktir. Ülkeyi yönetenlerin politikalarını eleştirmek her bireyin ifade özgürlüğü kapsamında Anayasal hakkıdır.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bugünlerde bir eğitimcimizin eleştiriden ibaret beyanlarından dolayı TCK 216. maddesinde tanımlı "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu" ile gözaltına alınması kabul edilemez.

Açıklamayı yapan öğretmenin bir an önce özgürlüğüne ve öğrencilerine kavuşması için Baromuz tarafından süreç hassasiyetle takip edilecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Torunu yaşındaki kız çocuğuna korkunç tac*z!

Torunu yaşındaki kız çocuğuna korkunç tac*z!