Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Alanya'da üniversite öğrencilerine görülmemiş eğitim

Alanya'da üniversite öğrencilerine görülmemiş eğitim

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksekokulu, trafik güvenliği ve kask kullanımının önemi konusunda öğrencilere yönelik bir konferans düzenledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya'da üniversite öğrencilerine görülmemiş eğitim
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya Valiliği, Antalya İl Jandarma Komutanlığı, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Alanya Motospor Kulübü ve paydaş grupların desteğiyle düzenlenen konferansa, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, ALTSO MYO Müdürü Doç. Dr. Eray Bayramol, Genel Sekreter Hüseyin Er, Genel Sekreter Yardımcısı Onur Ocakdan, Jandarma ve Emniyet güçlerinin temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ALTSO MYO Müdürü Doç. Dr. Eray Bayramol, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli motorize trafik polisi Ramazan Dağcı, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Motorlu Trafik Tim Komutanı Ayten Bircan Arat ve Alanya Motospor Kulübü Başkanı Uğur Uzun tarafından trafik güvenliği, kask kullanımı, güvenli sürüş ve ilk yardım konularında sunumlar yapıldı.

Sunumların ardından konuşan ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Alanya'da üç haftadır görev yaptığını ve bu süre zarfında Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile birlikte üç farklı kazaya tanık olduğunu söyledi. Kazaların ikisine müdahale ettiklerini ve birinde de 112 ekibinin olduğunu belirten Bayramoğlu, "Kazalar bizim gerçeğimiz. 15-49 yaş grubu içinde ekonomik yönden aktif olan grupta en sık görülen ölüm sebebi kazalara bağlı kanamalardır. Bu nedenle ilk yardım konusu çok önemli bir alandır. ALKÜ olarak Sürekli Eğitim Merkezimizde ilk yardım eğitimleri düzenliyoruz. Hayati öneme sahip bu eğitimleri herkesin almasını tavsiye ederim" diye konuştu.

Konferans sonunda öğrencilere çekilişle kask hediye edilirken tüm katılımcılara reflektif yelek verildi. Etkinliğin sonunda, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu tarafından program destek kurum temsilcilerine katılım belgesi takdim edildi. Öğlenden sonra ise Kestel Yerleşkesinde emniyet kemeri takmanın önemi, simülasyon aracı ile öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaralı pelikan tedavi altında

Yaralı pelikan tedavi altında