Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim Akdeniz Üniversitesi’nden Genç Ticaret Elçilerine Ödül

Akdeniz Üniversitesi’nden Genç Ticaret Elçilerine Ödül

Akdeniz Üniversitesi, Genç MÜSİAD Antalya liderliğinde düzenlenen Genç Ticaret Elçileri Projesi’nin finalini gerçekleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Üniversitesi’nden Genç Ticaret Elçilerine Ödül
KAYNAK: Antalya Büyükşehir Belediyesi/Bülten

Akdeniz Üniversitesi, Genç MÜSİAD Antalya liderliğinde düzenlenen Genç Ticaret Elçileri Projesi’nin finalini gerçekleştirdi. Bu proje, uluslararası öğrencilerin buluştuğu bir platform olup, dereceye giren öğrencilere Genç Ticaret Elçisi ödülü verildi.

Projenin Hedefi ve Katılımcılar

Yaklaşık 3 aylık süreçte gerçekleşen dış ticaret ve ihracat eğitimlerinin ardından, final sunumları ve ödül töreni, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlendi. Törene, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, Genç MÜSİAD Antalya Başkanı Dr. Muhammet Fatih Özel, MÜSİAD Antalya Başkanı Ali Akçay, Genç MÜSİAD Genel Merkez İhracatı Geliştirme Komisyonu Başkanı Berk Limboz, öğretim üyeleri ve uluslararası öğrenciler katıldı. Proje, dünyanın 72 farklı ülkesinden uluslararası öğrencilerle buluşarak, Antalya ile dünya arasında yeni ticaret köprüleri kurmayı hedefliyor.

Bilimsel Çalışmaların Önemi

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, açılışta yaptığı konuşmada, ekonomik olarak güçlü bir ülke olmanın yolunun uluslararası ticaretten ve bilimsel çalışmalardan geçtiğini belirtti. Özen, “Bir ülke için üretim yapmanın önemli olduğu kadar ürettiği ürünleri ihraç edebilmek de çok önemlidir. Çünkü ülkelerin ekonomik büyümeleri ihracatla gerçekleşir. Her alanda olduğu gibi bu alanda da hem üretim safhasında hem de pazarlama safhasında bilim ve teknolojiden faydalandığımız ölçüde hedeflenen başarıya ulaşmak mümkün olur.” dedi.

Genç Ticaret Elçileri Projesi’nde Finale Kalan Öğrenciler

Genç Ticaret Elçileri Projesi’nde finale kalan 6 Akdeniz Üniversitesi öğrencisi, hedef pazarları ve ihracat yapacakları ürünleri tanıttıkları sunumlarını jüri üyeleri ve katılımcılar önünde 15’er dakikalık sürelerle gerçekleştirdiler. Jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda Kazakistanlı Hadjar Valiyeva birinciliği, Afganistanlı Sayed Masoud Gulzar ikinciliği, Filistinli Hebah Yousif Yahia üçüncülüğü, Beninli Soliath Fassassi dördüncülüğü, Suudi Arabistanlı Arwa Alkarmo beşinciliği ve Özbekistanlı Safiyaxonim Nuritdinova altıncılığı elde etti.

Katkı Sunanlara Plaket

Program sonunda, sponsorlara ve Genç Ticaret Elçileri eğitimcilerine plaketleri takdim edildi. Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Halil Özekicioğlu, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Enformatik Bölüm Başkanlığı’ndan Öğr. Görevlisi Ramazan Uyar ve Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Başkanı George Bakkur’a plaketleri verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe'de savunma hattında yeni dönem: İsmail Kartal'ın belirlediği dörtlü

Fenerbahçe'de savunma hattında yeni dönem: İsmail Kartal'ın belirlediği dörtlü