Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim Akdeniz Üniversitesi'nde tarımsal eğitim 178. yılında kutlandı

Akdeniz Üniversitesi'nde tarımsal eğitim 178. yılında kutlandı

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde, Türkiye'de tarımsal eğitim-öğretiminin 178. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Üniversitesi'nde tarımsal eğitim 178. yılında kutlandı
KAYNAK: İHA

Bu özel etkinlik, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Antalya Ziraat Mühendisleri Odası iş birliğiyle düzenlendi. Tören, Akdeniz Üniversitesi Tören Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı ve daha sonra Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda devam etti. Programa katılan Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü, etkinliğe renk katarak 'Çubuk Beli' ve 'Anadolu'dan Geldik' parçalarını seslendirdi.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, etkinlikte yaptığı konuşmada coğrafi işaretin önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Durak, Türkiye'nin markalaşma alanındaki başarılarına dikkat çekerek, coğrafi işaretli ürünler ve markalaşma konularında yapılan çalışmaları anlattı. Değer ölçülerinin zamanla değiştiğini belirten Durak, şirketlerin değerinin günümüzde büyük ölçüde markalar, patentler ve tesciller gibi unsurlardan oluştuğunu ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, açılış konuşmasında üniversitenin araştırma üniversitesi olma yolundaki ilerleyişine vurgu yaparak Ziraat Fakültesi'nin bu başarıdaki rolünü vurguladı. Tarımsal üretimin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Toker, Ziraat Fakülteleri ve bu fakültelerden mezun olanların tarım sektörüne katkılarını önemsedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, dünya nüfusunun hızla arttığı bir dönemde tarımsal üretimin önünde büyük sorunlar ve fırsatlar olduğunu belirterek, Ziraat Fakültelerinin ve bu alanda çalışan kurumların büyük sorumluluk taşıdığını ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Milli ekonominin temeli ziraattir" sözüne atıfta bulunan Dekan Erkan, pandemi döneminde tarımın stratejik öneminin daha da anlaşıldığını belirtti.

Antalya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Top ise Ziraat Mühendisliği mesleğinin önemine vurgu yaparak genç Ziraat Mühendislerine, sorunları çözme konusunda büyük rol düştüğünü belirtti. Top, gençlere çalışma azmi ve özveri ile kariyerlerine odaklanmalarını önerdi.

Etkinliğe, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Ziraat Fakültesi Dekanı, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı, Sanatçı Sümer Ezgü, Antalya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı, kamu ve özel sektör temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'de yabancı oyuncu devri kapanıyor

Süper Lig'de yabancı oyuncu devri kapanıyor