Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Ajans Haberciliği Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Panelinde Tartışıldı

Ajans Haberciliği Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Panelinde Tartışıldı

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen bir panelde, ajans haberciliğinin önemi ve işlevi ele alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ajans Haberciliği Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Panelinde Tartışıldı
KAYNAK: Akdeniz Üniversitesi/ Bülten

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen bir panelde, ajans haberciliğinin önemi ve işlevi ele alındı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın da katıldığı etkinlikte, fakültenin dekanı Prof. Dr. Seçil Deren Van Het Hof, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen, akademisyenler ve öğrenciler yer aldı.

Panelin Açılışı ve Ajans Haberciliğinin Önemi

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şeker, panelin amacını ve içeriğini özetledi. Şeker, ajans haberciliğinin temel yapısını vurgulayarak, “Yerel basın bağlamında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü olarak bir seri toplantı yaptık. Panelin ikincisini düzenliyoruz. İlk panelde yerel gazetelerin temsilcilerini öğrencilerle buluşturduk, panelin ikincisini de ajans haberciliği temasıyla gerçekleştirmeye karar verdik” dedi.

Ajans Haberciliği ve Altın Kurallar

DHA Antalya Bölge Temsilcisi Salih Uçar, DHA Muhabiri Alparslan Çınar, DHA Foto Muhabiri Semih Ersözler ve DHA Haber Kameramanı Burak Yalman, panelde deneyimlerini paylaştı. Uçar, ajans haberciliğinin en önemli özelliklerinden birinin hızlı ve doğru haber vermeye dayandığını vurguladı. Uçar, ajans haberciliğinin yedi altın kuralını paylaştı ve “Eğer aktif olmak, heyecanla iş yapmak istiyorsanız ajans haberciliğine yönelebilirsiniz” dedi.

Ajans Haberciliğinin Geleceği

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Yirmi yıl sonra yaptığınız işi nerede görüyorsunuz? Özellikle bu tür siteler sizleri çok etkilediğini düşünüyorum. 20 yıl sonra hala aynı yerde olur musunuz? Nerede olacağınızı öngörüyorsunuz?” diye sordu. Uçar, “Sosyal medyadaki bu tür siteler muhbir haberciliği yapıyor. Bizler ise muhabir haberciliği… İkisi arasında çok fark var. Haberde mutlaka doğru bilgiye ulaşmaya ihtiyaç var, buna ulaşmak da ancak ve ancak gerçek habercilerle mümkündür” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bana Cezaevinde Bakmadınız Dedi Eniştesinin Mirasına El Koydu!

Bana Cezaevinde Bakmadınız Dedi Eniştesinin Mirasına El Koydu!