Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Pakistan’da Şiddetli Yağışlar Sel ve Yıkımlara Yol Açtı: 25 Ölü

Pakistan’da Şiddetli Yağışlar Sel ve Yıkımlara Yol Açtı: 25 Ölü

Pakistan’da şiddetli muson yağışları sel ve büyük yıkımlara neden oldu. Son 24 saatte 25 kişinin yaşamını yitirdiği bu felaket, Belucistan ve Sindh eyaletlerinde büyük hasarlara yol açtı. Pakistan Meteoroloji Dairesi, yağışların yarına kadar devam edeceği uyarısında bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Pakistan’da Şiddetli Yağışlar Sel ve Yıkımlara Yol Açtı: 25 Ölü
KAYNAK: İHA

Pakistan’da etkili olan muson yağmurları, şiddetli sel ve yıkımlara neden olarak son 24 saat içinde 25 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Ülke genelinde etkisini sürdüren yoğun yağışlar, pek çok bölgede büyük hasara yol açtı.

Şiddetli Yağışların Yolu Açtığı Felaketler

Muson yağmurları, Pakistan’ın dört bir yanını etkisi altına aldı.

Şiddetli yağışların neden olduğu sel, evlerde ve tarım arazilerinde büyük zararlara neden oldu. Yollar ve köprüler yıkılırken, bazı binaların çatıları çöktü. Bu durum, ülkedeki altyapı üzerinde büyük bir yük oluşturdu.

Belucistan ve Sindh Eyaletlerinde Hasar

Belucistan eyaletinin çeşitli bölgelerinde meydana gelen olaylarda en az 10 kişi yaralandı. Chaman kentinde yaşanan sel felaketi, demiryolu hattına zarar verdi ve Noshki kentinde Pakistan ile İran arasındaki demiryolu bağlantısını kopardı. Sindh eyaletine bağlı Sukkur kentinde ise şiddetli yağışlar nedeniyle elektrik kesintileri yaşandı, bu durum günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Uyardı

Pakistan Meteoroloji Dairesi, ülke genelinde şiddetli yağışların yarına kadar devam edeceğini duyurdu. Vatandaşlara, olası yeni sel ve hasar durumlarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyalı Gazetecinin YKS Başarısı! Türkiye'nin 1'incisini yetiştirdi

Antalyalı Gazetecinin YKS Başarısı! Türkiye'nin 1'incisini yetiştirdi