Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Donald Trump'ın 464 Milyon Dolarlık Cezayı Ödemek için Gerekli Teminatı Bulamadı

Donald Trump'ın 464 Milyon Dolarlık Cezayı Ödemek için Gerekli Teminatı Bulamadı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın sivil dolandırıcılık davasında çarptırıldığı 464 milyon dolarlık cezayı ödemekte zorlandığına dair yeni gelişmeler yaşanıyor. Avukatlar, Trump'ın teminat bulma konusundaki zorluklarını dile getirirken, mahkemenin aldığı kararın yankıları devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Donald Trump'ın 464 Milyon Dolarlık Cezayı Ödemek için Gerekli Teminatı Bulamadı
KAYNAK: İHA

Donald Trump'ın sivil dolandırıcılık davasında çarptırıldığı 464 milyon dolarlık cezayı ödemekte zorlandığına dair yeni bir gelişme yaşandı. Eski ABD Başkanı ve iş adamı Trump'ın, davanın sonucunda verilen bu cezayı ödemek ve mülklerine el konulmasını engellemek için gerekli maddi teminatı bulamadığı belirtildi.

Trump'ın avukatları, New York Temyiz Mahkemesi'ne sundukları dilekçede, 464 milyon dolarlık cezanın tamamını teminat altına almanın mümkün olmadığını ve bu nedenle büyük zorluklarla karşı karşıya olduklarını ifade ettiler. Maddi durumu "istikrarlı" olan Trump'ın bile bu kadar büyük bir tazminatı karşılamakta zorlandığı vurgulandı. Avukatlar ayrıca, Trump'ın mal varlıklarını teminat olarak kullanabileceğini ve cezanın bir kısmının teminat olarak kabul edilmesi talebinde bulundular.

Para Cezasının Kökeni

New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan davada, Trump ve Trump Organization şirketi bazı yöneticileriyle birlikte banka kredileri ve sigorta işlemleri konusunda hileli bir şekilde daha iyi ticari şartlar elde etmekle suçlanmıştı. Mahkeme sonucunda Trump'a ve şirkette çalışan oğulları Donald Jr. Trump ile Eric Trump'a toplam 364 milyon dolarlık para cezası verilmişti. Ancak mahkeme masrafları ve ceza faiziyle birlikte toplam miktar 464 milyon dolara yükselmişti.

Trump'ın İtirazı

Trump ve avukatları, davanın siyasi bir komplo olduğunu ve haksız yere kendilerine yöneltilen suçlamaları reddetti. Ancak mahkeme, Trump'ın 3 yıl, oğullarının ise 2'şer yıl boyunca New York'taki şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapmasını yasaklamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MATSO'da Eğitim'in Önemi Vurgulandı

MATSO'da Eğitim'in Önemi Vurgulandı