Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Burdur Burdur'da Hilmi-Hafize Evin Huzurevi hizmete açıldı

Burdur'da Hilmi-Hafize Evin Huzurevi hizmete açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Hilmi-Hafize Evin Huzurevi, 96 kişi kapasitesi ile kapılarını açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Burdur'da Hilmi-Hafize Evin Huzurevi hizmete açıldı

Burdur'da 21 bin 533 metrekarelik alana inşa edilen Hilmi-Hafize Evin Huzurevi, 96 kişi kapasitesi ile kapılarını açtı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Huzurevi, AK Parti İl Başkanı Mustafa Özboyacı ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç'ın katılımıyla gerçekleşen ziyarette hizmete başladı.

Burdur'da Hilmi Hafize Evin Huzurevi Hizmete Açıldı (2)

Hilmi-Hafize Evin Huzurevi'nin özellikleri

Tatil köyü konseptinde, 2015'te hayırseverler tarafından bağışlanan arazi üzerine inşa edilen Hilmi-Hafize Evin Huzurevi, toplamda 96 kişilik kapasiteye sahip ve şu anda 13 misafiri ağırlıyor.

İdari bina, 4 ikiz blok ve 3 tek bloktan oluşan tesis, yaşlıların konforunu düşünerek tasarlandı. İdari binada 28 adet yaşam odası, yemekhane, dinlenme alanları ve konferans salonu bulunuyor. Huzurevi kampüsü ayrıca 22 adet 75 metrekarelik yaşam konutuyla donatıldı.

Burdur'da Hilmi Hafize Evin Huzurevi Hizmete Açıldı (3)

'Her şey dört dörtlük hazırlandı'

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç, yapılan hizmetlerin kalitesini vurgulayarak, 'Burada kalan misafirlerimiz için her şey dört dörtlük olarak hazırlandı.' dedi. Kılınç, huzurevinde sağlık, sosyal aktiviteler, spor ve sanat gibi birçok alanda destek verdiklerini belirtti. Yaşlı bireylerin sadece bakım değil, aynı zamanda yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik hizmetler sunduklarını dile getiren Kılınç, şu anda bakım personeli eksikliği nedeniyle 96 kişilik kapasiteye anında ulaşmanın mümkün olmadığını ancak bu sürecin aşamalı olarak tamamlanacağını ifade etti.

Huzurevi kampüsünün 2015 yılında hayırseverler tarafından bağışlanan bir arazi üzerinde yer aldığını belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Özboyacı da, huzurevinin 96 kişilik kapasitesini değerlendirmek adına başvuruların yapıldığını ve kriterlere uygun olarak kabullerin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Özboyacı ve Kılınç, huzurevi kampüsünde kalan yaşlılarla birebir ilgilenip sohbet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar ve euro güne nasıl başladı?

Dolar ve euro güne nasıl başladı?