Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Burdur Burdur Salda Gölü bölgesine kızıl geyikler bırakıldı

Burdur Salda Gölü bölgesine kızıl geyikler bırakıldı

Salda Gölü çevresine 6 kızıl geyik daha bırakıldı. Amaç nesli tükenen hayvanların o bölgede yeniden çoğalması...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Burdur Salda Gölü bölgesine kızıl geyikler bırakıldı
KAYNAK: İHA

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), Türkiye genelinde yürütülen 'Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi' kapsamında Burdur'da çalışmalarını sürdürüyor. Salda Gölü çevresine getirilen kızıl geyikler, Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği ile doğaya salınıyor.

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü çevresine, daha önce Bursa’dan getirilen 6 kızıl geyikten sonra, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki Çatacık Geyik Üretme İstasyonu'ndan getirilen 6 dişi kızıl geyik bırakıldı. Bu son eklenen 6 dişi kızıl geyikle birlikte bölgeye toplamda 12 kızıl geyik yerleştirilmiş oldu. Toplamda 20 kızıl geyik bırakılması hedefleniyor.

Burdur Salda Gölü Bölgesine Kızıl Geyikler Bırakıldı (2)

DKMP 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel, yaptığı açıklamada, 'Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak yaban hayvanlarının korunması amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Üretme istasyonlarımızda ürettiğimiz yaban hayvanlarını, geçmiş yaşam alanlarına geri kazandırma projesini hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede Salda Gölü çevresine kızıl geyikler bıraktık. Bursa’dan getirilen 6 kızıl geyikten sonra, Eskişehir’den 6 dişi kızıl geyik daha bıraktık. Toplamda 3’ü erkek, 9’u dişi olmak üzere 12 kızıl geyiği doğaya saldık. Önümüzdeki günlerde Bursa’dan bir parti daha getirip, bu bölgedeki popülasyonu artıracağız. Amacımız, nesli tükenen hayvanların bu bölgede yeniden çoğalması ve yaban hayatının zenginleşmesidir' dedi.

Bölgeye getirilen kızıl geyikler, sandıkların açılmasıyla birlikte ürkek bir şekilde doğaya bırakıldı. Bu doğal yaşam projesi ile DKMP, nesli tehlike altında olan hayvanları koruma ve çoğaltma konusunda önemli bir adım atmış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı CHP'den aday adayı oldu

Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı CHP'den aday adayı oldu