Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Burdur Burdur'da doğal gaz patlaması! 2 kişi yaralandı

Burdur'da doğal gaz patlaması! 2 kişi yaralandı

Burdur'da bulunan tek katlı müstakil bir evde doğal gaz patlaması meydana geldi, mahalle ayağa kalktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Burdur'da doğal gaz patlaması! 2 kişi yaralandı
KAYNAK: İHA

Burdur'da dün gece saatlerinde Fevzi Çakmak Mahallesi'nde tek katlı müstakil evde patlama oldu. 2 kişinin yaralandığı patlamanın sebebi,  doğal gaz kaçağıydı. Gazın sıkışması sonucu ev aniden patladı, evin camları ve perdeleri sokağa saçıldı. Patlama esnasında evde bulunan Mustafa Nalbant ve eşi Gülsüm Nalbant, el ve yüzlerinde ikinci derecede yanıklarla yaralandı.

Olayın hemen ardından çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptığı ihbar üzerine, sağlık, itfaiye, polis ve doğal gaz ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ve doğal gaz ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede doğal gaz kapatılırken, yaralı çift ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne taşındı.

Aynı akşam, Karasenir Mahallesi'nde bulunan başka bir müstakil evde çatı yangını ihbarı alındı. Ekipler olay yerine hızla ulaşarak yangına müdahale etti ve büyümesini engelledi.

Burdur'da Doğal Gaz Patlaması! 2 Kişi Yaralandı (2)

Olayın ardından konuşan Burdur İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, iki olayla karşılaştıklarını belirterek, ilk olayın doğal gaz patlaması olduğunu ve gaz sızıntısı nedeniyle meydana geldiğini açıkladı. Ballak, vatandaşları doğal gaz kullanımında önlemler almaya çağırarak, doğal gaz dedektörlerini düzenli olarak kontrol etmeleri, menfezleri kapatmamaları, kış aylarında ise temizlenmeyen bacaları temizletmeleri konusunda uyardı. Ayrıca, evlerde doğal gaz sızıntısı durumunda dedektörlerin gazı otomatik olarak kapattığını vurgulayarak, bu önlemlerin patlama riskini azaltacağını belirtti.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya 14 Aralık 2023 hava durumu

Antalya 14 Aralık 2023 hava durumu