Ne ego var ne başka şey. İlk bakışta akademisyen kimliği nedeniyle mesafeli bakılsa da aslında 

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi Başkanı İbrahim Atmaca, çok sıvak, samimi ve güler yüzlü biri. Üstüne çok donanımlı…

 

Dün ilk kez ikinci dönem Başkanlığa seçilen Başkan Atmaca’nın toplantısına katıldım. O kadar çok konuya değindi ve mühim mesajlar verdi ki…

 

Örtü altı tarımdaki hatalar, plansız üretimle su kaynakların zayi olması, elektrikteki kademe, enerji sorununa çözüm getirecek adımlar vs…

 

Önce pandemiye rastlayan ilk döneminde yapılan hizmetler ve yürütülen projelerden başladı, ardından yapılacaklarla devam etti…

 

Ve ilk kez Bir Başkan’ın kendisi dışında yönetimini, odanın idari personellerini öne çıkarma ve onure etme anlayışını gösterdi…

 

Tebrik ederim Başkan…

 

Öncelikli dikkatimi çeken mesajları sizlere aktarmak istiyorum…

 

"Burası soğutma öncelikli bir kent. Doğalgazda kademe iklim şartlarına göre yapılacaksa, elektrikte de iklim şartlarına göre yapılmalı"…

 

“Tarımda yapılan bilinçsiz sondaj oldukça tehlikeli. Bu hem yer altı suları için oldukça tehlikeli hem de derin kuyu pompalarıyla çekilen bu suyun çekilirken yüksek enerji harcadığını görüyoruz "…

 

"Burası soğutma öncelikli bir kent. Tanımlanan 210 kWh Antalya için yeterli değil. Doğalgazda kademe iklim şartlarına göre yapılacaksa, elektrikte de iklim şartlarına göre yapılmalı"…

 

Türkiye'de sanayi üretiminde kullanılan enerji kadar, binalarda kullanılıyor”…

 

“Güneşten daha fazla yararlanmamız gerekiyor. Yenilenebilir enerjinin payını yükseltmezsek karbonsuzlaşma sürecine katkı sağlayamayız”…

 

“Çocuklar, küçük yetişkinler değildir. Onlar bizlere göre daha fazla solunum yapıyor. Hastalıklara ve mikroorganizmalara vücutları çok açık. Öncelikli önlem çocuklarda olmalı.  Doğal havalandırmayla onların kendi kontrollerine kesinlikle bırakılmamalıdır. Mekanik havanın sağlanması şarttır. Mekanik havalandırma, gerçekten bir okul inşaatının toplam yüküne baktığımız zaman çok düşük bir maliyettir. Temiz hava ortamında eğitim gören çocuklarda başarı yüzdeleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Hastalık yüzdeleri azalmıştır. İlaç kullanımı azalmıştır”…

“Özellikle ben belediyelerimizin bu konuda öncü olmasını istiyorum. Örnek okullar yapılabilir. Bazı okullarda düzenlemeler yapılabilir. Bunu gören kişiler kamuoyunda  biz de okullara bu desteği vereceğiz diyen bir hareket sağlanabilir. Biz de bu desteği her zaman vermeye hazırız. Altyapımız da mevcut. Yeter ki karar vericiler kanunsal değişikler yapsın ya da  belediyelerimiz bununla ilgili ‘öncüyüz’ desin. Biz her zaman hazırız”…