Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Yakalanan Eylem Tok ve oğlunun üzerinden neler çıktı?

Yakalanan Eylem Tok ve oğlunun üzerinden neler çıktı?

Eyüpsultan'da gerçekleşen trafik kazasının ardından ABD'ye kaçan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un yakalanma süreci detaylandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yakalanan Eylem Tok ve oğlunun üzerinden neler çıktı?
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul'un Kemerburgaz semtinde 1 Mart gecesi meydana gelen trafik kazasında, 16 yaşındaki Timur Cihantimur, ehliyetsiz olarak kullandığı ATV ile emniyet şeridindeki bir gruba çarptı. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, dört kişi de yaralandı. Cihantimur, olayın hemen ardından annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçırıldı.

Yakalanan Eylem Tok ve oğlunun üzerinden neler çıktı?

Yakalanma Anları

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, ABD'nin Boston şehrinde düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı. Boston Polis Departmanı raporlarına göre, yerel saatle sabah 9.30 civarında gerçekleştirilen baskınla anne ve oğul sorunsuz bir şekilde gözaltına alındı.

ABD'deki Dava Süreci

Gözaltına alınan Cihantimur ve Tok'un federal mahkemeye çıkarılmak üzere götürüldüğü bildirildi. Cihantimur için 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama' suçlamalarıyla Türkiye'ye iade talebinde bulunulurken, Eylem Tok hakkında ise 'suçluyu koruma' suçlamalarıyla yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

Anne ve Oğlunun üzerlerinden neler çıktı?

Eylem Tok, gözaltına alındığı sırada nakit olarak 5 bin dolar taşıyordu.

Ayrıca anne ve oğlun yıllık ücreti 46 bin dolar olan bir özel okulu da gezdikleri öğrenildi.

Mahkeme belgelerinde, 'Türk yetkililerin Tok ve Cihantimur'un sahte pasaport ile Küba'ya kaçabileceğini değerlendirdiği' ifade edildi.

Eylem Tok'un avukatı, serbest bırakılması gerektiğini savundu ve Türk yasalarına göre iddia edilen suçun bir ebeveyn tarafından işlenmesi halinde herhangi bir ceza gerektirmediğini, bu durumun ABD-Türkiye anlaşması uyarınca iade edilmeye uygun olmayabileceğini ifade etti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beyşehir'de Kaçak Avcılara Ağır Ceza!

Beyşehir'de Kaçak Avcılara Ağır Ceza!