Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Telefon dolandırıcıları 320 bin TL dolandırdı

Telefon dolandırıcıları 320 bin TL dolandırdı

Mersin'de bir kadının telefonunu ele geçirerek kişisel bilgilerine ulaşan dolandırıcılık çetesi, çeşitli bankaların isimlerini kullanarak yaptıkları aramalarla önce 250 bin TL'yi dolandırdı ve ardından adına 70 bin TL kredi çekti. Dolandırılan kadın, toplamda 320 bin TL'lik zarara uğradı ve gözyaşları içinde kaldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Telefon dolandırıcıları 320 bin TL dolandırdı

46 yaşındaki Hatice Aktaş, dolandırıcıların Mersin'de telefonunu ele geçirip, banka şube numaralarına benzeyen sahte numaralardan aradığını belirtti. Dolandırıcılar, kendisini banka yetkilisi olarak tanıtarak hesaplarında anormal işlemler olduğunu söyledi ve "Merkez Bankası tarafından koruma altındasınız" bahanesiyle güvenini kazandı. Ardından, farklı bankalardaki hesaplarındaki paraları çekerek ve kredi çekimiyle 320 bin TL'yi dolandırdılar.

Yaşananların şokunu üzerinden atamayan Hatice Aktaş, yaşadıklarını "Bana bu paraları geri iade edin, artık çaresizim" diyerek gözyaşlarıyla anlattı. Oyalanarak 3-3,5 saat boyunca dolandırıcılarla iletişimde olduğunu ve bankaların sürekli aradığını, hatta IBAN'larının bile değiştirildiğini belirtti.

Dolandırılan Aktaş, "Borçlarımı söyledi, kredi kartıma olan borcumu söyledi, her şeyi biliyor. Resmen banka gibi konuşuyordu, onların taktiklerine inandım ve dolandırıldım. Şimdi geçimim zor, bu paraları geri almak için çabalıyorum. Siz de benim gibi yanmayın" diyerek başkalarını uyardı.

AW001968_03

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DÜNYACA ÜNLÜ AMERİKALI SANATÇI ANTALYA’DA

DÜNYACA ÜNLÜ AMERİKALI SANATÇI ANTALYA’DA