Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Sosyal medyadan para kazanacaksın deyip 30 bin TL dolandırdılar

Sosyal medyadan para kazanacaksın deyip 30 bin TL dolandırdılar

Arnavutköy'de yaşayan Batuhan Yerdelen, sosyal medya üzerinde sıkça karşılaşılan 'ek gelir kazanmak ister misiniz?' başlıklı reklamlara tıklayarak sanal dolandırıcıların tuzağına düştü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sosyal medyadan para kazanacaksın deyip 30 bin TL dolandırdılar
KAYNAK: İHA

Arnavutköy'de yaşayan genç bir vatandaş, sosyal medya platformlarında sıklıkla karşılaşılan "ek gelir kazanmak ister misiniz?" başlıklı reklamların arkasındaki dolandırıcılık tuzağına düştü. Bu tür dolandırıcılık yöntemleri, kullanıcılara internet üzerinden çeşitli görevlerle ek gelir elde etme vaadiyle yaklaşıyor ve bu görevleri tamamlamak için para talep ediyor. Batuhan Yerdelen isimli genç de bu tür bir reklama tıklayarak 30 bin TL gibi ciddi bir miktarı dolandırıcılara kaptırdı.

Dolandırıcılar, mağdurları daha fazla kandırmak ve endişe yaratmak amacıyla sahte bir mesajlaşma platformu kurarak polis gibi davranıp, sahte polis fotoğrafları gönderdi. Bu tür olaylar, dolandırıcıların sosyal medya üzerinden sürdürdüğü dolandırıcılık stratejilerini ve kurbanlarına yönelik çeşitli manipülasyonlarını gözler önüne seriyor.

Mağduriyet yaşayan Batuhan Yerdelen, yaşadığı dolandırıcılık olayını polise bildirirken, gençleri bu tür vaatlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. "Beleşten para kazanmak olmuyor, alın teriyle paranızı kazanın" diyen Yerdelen'in yaşadığı olay, internet üzerinden ek gelir vaadiyle yapılan dolandırıcılık olaylarının artışına dikkat çekiyor ve kullanıcıları bu tür tuzaklara karşı bilinçli olmaya çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eriksen ve Höjlund Galatasaray maçında yok

Eriksen ve Höjlund Galatasaray maçında yok