Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş MSB: Irak ve Suriye kuzeyine gerçekleştirilen hava harekâtlarında 29 hedef imha edildi

MSB: Irak ve Suriye kuzeyine gerçekleştirilen hava harekâtlarında 29 hedef imha edildi

MSB’den Irak ve Suriye kuzeyine gerçekleştirilen hava harekâtlarıyla ilgili açıklama: Mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan 29 hedef imha edilmiştir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MSB: Irak ve Suriye kuzeyine gerçekleştirilen hava harekâtlarında 29 hedef imha edildi
KAYNAK: İHA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen hava harekâtlarında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan 29 hedefin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirilerek, Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını önleme ve hudut güvenliğini sağlama amacıyla, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflere 13 Ocak 2024 tarihinde saat 00.30'da hava harekâtları gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, icra edilen hava harekâtları sonucunda, Bölücü Terör Örgütü tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan 29 hedefin imha edildiği vurgulandı. Operasyonların, yerli ve milli mühimmat kullanılarak gerçekleştirildiği, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ve her türlü tedbirin alındığı ifade edildi.

Ayrıca, açıklamada, harekâtı gerçekleştiren Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların Irak ve Suriye kuzeyindeki terör hedeflerini başarıyla imha ettikten sonra emniyetle üslerine döndüğü bilgisi paylaşıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ülkenin ve milletin bekası ve güvenliği için terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hudutsuz Sevda Dizisinin Başrol Oyuncuları Ayrılıyor! Projede Büyük Değişiklik: İşte Detaylar

Hudutsuz Sevda Dizisinin Başrol Oyuncuları Ayrılıyor! Projede Büyük Değişiklik: İşte Detaylar